x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

23 Feb 2005   •   00:00

Tenis la inaltime / Mirosul de urina, afrodiziac / Descoperire - Animalele care salveaza relatii / Curatenie - Consiliu britanic pentru guma de mestecat / Depoluare - Indienii au toalete prietenoase / Betie - Procuror in pielea goala / Monarhie - Regina mama nu vine la nunta

Tenis la inaltime

Andre Agassi si Roger Federer, intr-un amical la inaltime. Terenul apartine faimosului hotel din Dubai, cel mai luxos din lume, si se afla la o inaltime de 211 metri, acoperind o suprafata de 415 metri patrati

Mirosul de urina, afrodiziac

Soricutele gasesc mirosul de urina provenita de la un mascul ca fiind un puternic afrodiziac. Studiul arata ca substanta numita MTMT nu se regaseste nici la femele, nici la masculii castrati. Soricutele aleg asadar masculii a caror urina miroase cel mai puternic. Specialistii vor sa demonstreze ca metoda se aplica si in cazul oamenilor.

Descoperire - Animalele care salveaza relatii

Un psihiatru american a descoperit leacul ideal pentru asigurarea trainiciei unei relatii: animalele de companie. Ea a descoperit ca daca un cuplu ingrijeste un animal de casa, atunci sansele ca relatia sa mearga cresc considerabil. Motivul este ca cei doi ajung sa descopere la animal exact greselile pe care le fac ei insisi. Autoarea cartii "Porcul si cu mine: de ce e usor sa iubesti un animal si greu sa traiesti cu un barbat" sustine ca ea insasi a descoperit in porcul ei de casa trasaturi ale propriei personalitati si care, in cele din urma, au dus la despartirea de iubit. Ideea e ca pe animale le acceptam asa cum sunt, pentru ca stim ca nu le putem schimba. Sfatul ei este sa procedam la fel si cu partenerii de viata.

Curatenie - Consiliu britanic pentru guma de mestecat

La Londra se intrunteste "Consiliul pentru guma de mestecat". Reprezentantii administratiei londoneze cer introducerea unei taxe suplimentare, de 2 centi, la fiecare pachet de guma de mestecat achizitionat. Ei sustin ca fondurile alocate pentru curatarea gumei mestecate si aruncate la-ntamplare, pe strada sau in alte locuri publice, sunt insuficiente. Anual, britanicii cheltuiesc aproximativ 500 de milioane de dolari pe chewing gum, in conditiile in care valoarea alocata pentru curatarea ei nu se ridica decat la 7 milioane. Totodata, autoritatile au facut apel la producatorii de guma sa creeze ambalaje speciale care sa permita depozitarea gumei folosite.

Depoluare - Indienii au toalete prietenoase

Indienii au luat masuri impotriva poluarii cu fecale umane. Ei au inlocuit vechile cabine de toaleta din trenuri cu toalete ecologice, numite sugestiv "prietenoase". Autoritatile afirma ca e doar primul pas catre depoluare, care pana in 2012 trebuie sa cuprinda toate nivelurile. Noile toalete functioneaza pe sistemul celor din avioane. Ele nu vor mai fi descarcate in statii, evitand astfel imprastierea mirosurilor neplacute printre pasagerii de pe peron, precum si degradarea sinelor si garniturilor. Ele se vor descarca automat cand trenul atinge viteze mari, "ca sa se-mprastie".

Betie - Procuror in pielea goala

Dupa ce-a tras o betie de pomina, procurorul Albert Tasker din Florida s-a urcat gol intr-o masina despre care credea ca apartine amicului. De beat ce era, s-a suit langa o domnisoara care-si astepta iubitul. Onorabilul procuror in pielea goala a fost acuzat de dubla infractiune, stare avansata de ebrietate, in public, precum si indecenta.

Agresiune - Cartoful criminal

Un elev de scoala generala a fost aspru pedepsit pentru ca si-a agresat un coleg cu un… cartof fierbinte. El a fost acuzat de comiterea "unui act criminal indreptat impotriva unui seaman". La cantina, in pauza de masa, colegul l-a rugat pe "infractor" sa-i dea un cartof fiert, iar acesta i l-a servit in plina figura.

Monarhie - Regina mama nu vine la nunta

Regina Angliei nu va participa la casatoria fiului ei, Printul Charles, cu Camilla Parker Bowles. Ea isi motiveaza gestul prin aceea ca vrea sa respecte dorinta mirilor ca nunta sa nu fie una pretentioasa, cu fast. Singurii reprezentanti ai Casei Regale la ceremonie vor fi cei doi fii ai mirelui. Gestul Reginei a facut insa mare valva, fiind interpretat ca o dezaprobare implicita a mariajului.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden