x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

21 Feb 2005   •   00:00

A "confundat" tigrul cu veverita / Americanii zambesc altfel decat britanicii / Englezoaicele fac avorturi de la 11 ani / Fusta mini, favorita / Australia a ramas fara sperma

A "confundat" tigrul cu veverita

Va mai amintiti vizitele la gradina zoologica, unde mergeam cu buzunarele burdusite de nuci sau alune pentru a hrani veveritele? Asa a procedat si vizitatorul Gradinii Zoologice Shenyang din nordul Chinei, care a adus unui tigru adapostit aici un cocos viu.

Americanii zambesc altfel decat britanicii

Cercetatorii au descoperit ca britanicii si americanii zambesc in mod diferit. Adica englezii isi dezvelesc dintii de jos in timp ce zambesc, iar americanii prefera un suras larg si trag de colturile gurii in lateral. Profesorul de psihologie Dacher Keltner, de la Universitatea California, a botezat zambetul tipic britanic "Printul Charles", deoarece surasul acestuia intruneste toate caracteristicile.

Precoce - Englezoaicele fac avorturi de la 11 ani

Marea Britanie se confrunta in ultima vreme cu o problema foarte grava: avorturile numeroase in randul adolescentelor. Desi reprezentantii Guvernului elaboreaza tot felul de programe care sa incurajeze abstinenta sau sexul protejat, situatia nu se imbunatateste. Dimpotriva. Potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Sanatatii, numarul tinerelor cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani care recurg la intreruperi de sarcina depaseste in fiecare an 1.000 de persoane. Numai in 2003 au fost efectuate 180.000 de avorturi, dintre care 1.023 de fete de maximum 15 ani.

Lege - Nu te ineci, platesti!

Persoanele care sunt salvate de la inec din zona plajei San Antonio, Chile, vor trebui sa plateasca amenzi. Autoritatile orasului au precizat ca doresc astfel sa-i pedepseasca pe inotatorii care se aventureaza dincolo de limitele impuse de salvamari, dar si sa reduca costurile operatiunilor de salvare. "Aceasta masura se va aplica fiecarei persoane care va fi salvata din ape. Trebuie sa reducem costurile si sa apreciem riscurile pe care si le asuma salvamarii", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei locale, Pedro Ampuero. Amenzile variaza intre 30 si 140 de lire sterline.

Moda - Fusta mini, favorita

Cand vine vorba de imbracaminte, fusta mini este preferata tuturor. Intr-un sondaj realizat de magazinul Harvey Nichols, dintre cei 3.500 de cumparatori, cei mai multi au raspuns ca fusta mini este cel mai iubit obiect de vestimentatie. Locul doi este ocupat de jeansi, iar pozitia a treia - rochia neagra. Reprezentantul "Harvey Nichols", aceste trei obiecte nu vor lipsi niciodata din colectiile de moda. In preferintele oamenilor mai sunt incluse cizmele de cowboy, incaltamintea ortopedica, poncho-ul sau trenciul.

Noroc - A supravietuit unei avalanse

Un alpinist amator a scapat cu viata, in mod miraculos, dupa ce a fost antrenat intr-o avalansa. El strabatea, insotit de alti doi prieteni, o coasta a Muntelui Nebo, Utah, cand a alunecat. A cazut de la o inaltime de 304 metri, iar in cadere a declansat si o avalansa. Intre timp, prietenii sai au plecat dupa ajutoare. Norocosul alpinist care se oprise intr-un canion a reusit sa iasa singur de sub straturile groase de zapada si s-a-ntalnit cu salvamontistii pe drum. Surprinzator, alpinistul n-a acuzat decat dureri de spate si degeraturi ale picioarelor. (M.M.)

Lipsuri - Australia a ramas fara sperma

Bancile de sperma din Australia si-au epuziat rezervele. Problema este ca nici nu au de unde sa compenseze lipsa. Toate se trag de la noua tehnologie de tratare a apei. Femeile sunt principalele afectate, excitandu-se inzecit mai mult. In consecinta, vor din ce in ce mai mult sex. Studiile arata ca 99,2% din australience sunt afectate, astfel ca barbatii nu mai pot presta "masturbari" in beneficiul clientelor bancilor de sperma. In disperare de cauza, bancile de sperma ofera calatorii gratuite spre Australia, cu conditia sa obtina cel putin trei mostre de lichid seminal. Disperati, barbatii au incercat sa puna capat tratarii apei, dar femeile pazesc cu strasnicie substanta minune! Americanii trateaza apele din Irak si Afganistan prin acelasi procedeu, ca sa redirectioneze atentia celor care incita la revolta. (M.M.)
×
Subiecte în articol: antimonden