x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

18 Feb 2005   •   00:00

19 FEBRUARIE 2005

Balet in acvariu

Dansatorii Operei din Berlin repeta o scena din "Dido & Aeneas" a lui Henry Purcell. Sasha Waltz, care isi face astfel debutul in coregrafie, a inclus in productie si scene intr-un bazin plin cu apa.

Pentru a scapa de politie, a inghitit bancnota

Un tanar de 18 ani nu a ezitat sa inghita o bancnota falsa, in valoare de 200 franci elvetieni (aproximativ 130 de euro), cu care voia sa plateasca un taximetrist in Elvetia. Cand soferul si-a dat seama de fals, a continuat drumul catre o masina a politiei, iar, de frica, infractorul a facut ghemotoc bancnota si a inghitit-o.

Zambet - Proteze dentare pentru politisti

Sotul presedintei filipineze Gloria Arroyo a oferit ieri proteze dentare gratuite agentilor de circulatie din Manila, pentru ca acestia ca poata mentine ordinea zambind, transmite AFP. "First Gentleman Foundation Inc.", organizatie caritabila patronata de Jose Miguel Arroyo, a donat doua milioane de pesos (peste 36.000 de dolari) pentru cumpararea de proteze dentare destinate unui numar de 2.410 beneficiari, agenti de circulatie si maturatori de strada. Arroyo a avut aceasta idee dupa ce a intalnit un vanzator care i-a spus ca poarta dinti falsi pentru a avea un zambet frumos si a incuraja clientii sa cumpere de la el.

Studiu - Stia el Dracula ce stia!

O echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford (California) a ajuns la concluzia ca poate exista tinerete fara batranete. Cum asa? Va spunem imediat. Ei au efectuat mai multe studii pe cobai tineri si batrani: soriceilor "in varsta" li s-a transferat sange de la cei tineri. Dupa o perioada scurta de timp, musculatura si tesuturile "veteranilor" au inceput sa se regenereze, procesul de imbatranire fiind astfel mult mai lent. Oamenii de stiinta spun ca sangele este cel care imbatraneste primul, iar din cauza lui "obosesc" si celelalte organe ale corpului.

Masculin - Pisoare, in loc de closet

Mai nou, barbatii vor sa-nlocuiasca clasicul closet cu pisoare. O companie care se ocupa cu vanzarea de obiecte sanitare a primit in ultima vreme o serie de cereri neobisnuite: barbatii doreau sa-si "mobileze" baile cu pisoare. Ba au chiar si preferinte de culoare, pentru ca aceasta trebuie neaparat sa se asorteze cu decorul. De exemplu, un bogatas care-si construia un bar in vila a vrut un pisoar negru cu argintiu! Motivatia principala a barbatilor este ca vor ceva personalizat, care sa nu poata fi impartit cu nevestele. (M.M.)

Ciudati - Enrique Iglesias merge la fast-food

Un american care s-a dat drept Enrique Iglesias a fost arestat dupa doua luni de cautari. Personajul "imprumutase" identitatea cantaretului ca sa convinga o minora sa iasa cu el. Pe numele lui adevarat Henry Tome, tanarul de 28 de ani s-a-ntalnit cu eleva de 14 ani in spatele salii de gimnastica. A convins-o sa chiuleasca de la ore si sa mearga cu el intr-un fast-food. Dupa intalnire, fata si-a sunat tatal si programul amorezilor s-a terminat. Hotul de identitati a fost prins dupa ce a raspuns unui anunt din ziar dat de tatal minorei, care anunta ca vinde un camion la un pret foarte mic. (M.M.)

Identici - 24 de gemeni intr-o scoala

Se poate spune ca Liceul "Huonville" din sudul Tasmaniei are un statut special. Si asta pentru ca dintre cei 550 de elevi 24 sunt gemeni. Cu alte cuvinte, scoala adaposteste 12 perechi de gemeni. Unii spun ca apa din oras este de vina pentru numarul mare de gemeni, insa directoarea scolii neaga acest lucru. "Eu cred ca este vorba despre o coincidenta. De exemplu, in nordul tarii, la Liceul «Penguin», sunt sase perechi", a adaugat Kathy Morgan.

Improvizatie - Slep salvat de sorici

Un slep avariat in urma unui accident survenit la intrarea intr-o ecluza de pe canalul Marne (fluviul Rin) a fost "reparat" cu ajutorul soriciului de porc si a putut fi astfel remorcat, relateaza Rompres. Nava transporta 250 de tone de cereale, iar impactul a provocat o bresa de 80 de centimetri in coca, ceea ce putea duce la scufundarea acesteia. Pompierii veniti la fata locului au gasit o solutie ingenioasa, lipind slepul cu sorici. "Este suficient sa plasezi soriciul pe o scandura de lemn si sa fixezi totul in coca navei cu ajutorul unor grinzi. Soriciul prezinta avantajul ca ia forma bresei, desi colmatarea nu a fost perfecta", a declarat un responsabil al pompierilor. Improvizatia a permis insa remorcarea slepului si salvarea incarcaturii.
×
Subiecte în articol: antimonden