x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lună de miere cu fum şi scăntei

Lună de miere cu fum şi scăntei

de Anca Stanescu    |    12 Aug 2007   •   00:00
Lună de miere cu fum şi scăntei

Vacanţă, soare, mare... relaxare totală. Deodată, vălvătăi aprige au invăluit cerul şi totul s-a pornit să ardă in jur. Ce se intămplase? Ce era de făcut? Dar să o luăm cu inceputul....

Vacanţă, soare, mare... relaxare totală. Deodată, vălvătăi aprige au invăluit cerul şi totul s-a pornit să ardă in jur. Ce se intămplase? Ce era de făcut? Dar să o luăm cu inceputul....

E scris in stele (şi in tradiţii) ca fiecare cuplu de tineri căsătoriţi să beneficieze de una bucată zdravănă de lună de miere, pentru a se relaxa cum doar ei ştiu cel mai bine. Dar timpurile moderne, cu a lor incărcătură uriaşă de muncă pe (aproape) fiecare secundă, au o mare hibă: nu prea lasă timp proaspăt insurăţeilor să purceadă spre destinaţii de vacanţă. Aşa că mulţi mai aşteaptă... uneori şi ani buni, ca să-şi vadă visul implinit. Taman aşa s-a intămplat şi cu Cristina Şoloc.

S-a căsătorit (acum şase ani!), a făcut intre timp şi un copil, s-a făcut remarcată-n profesie, aşadar toate bune şi frumoase, dar abia acum, in 2007, a putut să plece in săptămăna de miere (perioadă limitată de emisiunea "Moto Magia", care nu ia vacanţă nici in timpul verii). Destinaţia aleasă a fost Bodrum, una dintre cele mai scumpe staţiuni turceşti. Hotărăt şi făcut. Cristina şi-al ei soţ, Cătălin, au organizat totul ca la carte. L-au lăsat pe fiul lor, Alexandru, in Maramureş, in grija celor două bunici, şi au pornit spre Marea Egee. Ii aştepta o vacanţă de cinci stele, cu ultra all inclusive şi cu muuuultă relaxare. Chiar asta au şi "servit", alături de bucatele delicioase şi savuroase, minunăn-du-se şi de peisaje, şi de condiţiile mai mult ca perfecte, şi de amabilitatea oamenilor. Pănă cănd...


ARDE! Perdele groase de fum se extindeau cu repeziciune. Copacii erau in flăcări. Cerul, din albastru ca lacrima, a devenit innegurat. Ce fel de tablou de vacanţă era ăsta? Şi ce se intămplase? Ei bine, din cauza căldurii prea mari, pădurile din jurul staţiunii luaseră foc. Şi, mai ceva ca in poveştile cu Făt Frumos, stărnite de văntul puternic, flăcările tot creşteau şi creşteau, extinzăndu-se cu repeziciune.

Prevenitoare, Cristina s-a pornit să-şi impacheteze bagajele. Era convinsă că vacanţa se sfărşise inainte de a fi inceput cu adevărat.

FĂRĂ TĂRGUIALĂ. O zi şi o noapte a durat incăierarea autorităţilor cu flăcările. Dar le-au venit, in cele din urmă, de hac. Soţii Şoloc s-au liniştit, iar săptămăna lor de miere a continuat cu momente din cele mai plăcute: parasailling, răsfăţ de-o zi in cel mai mare Aqua Park din Turcia, colindat de magazine in căutare de suveniruri şi cadouri pentru prieteni. Surprizele nu se terminaseră insă: cei doi au constatat că vănzătorii turci nu mai lasă nimic din preţ. De vină sunt turiştii ruşi care plătesc atăt căt li se cere, fără a face vreun comentariu. Datorită relaxării şi a măncării gustoase prezente in cantităţi mai mult decăt generoase, Cristina a reuşit să se ingraşe cu trei kilograme, lucru pe care şi-l propusese la inceputul excursiei. A dobăndit, astfel, o siluetă de invidiat şi speră să nu slăbească la loc atunci cănd se va confrunta cu viaţa mai agitată din Capitală.

Chiar dacă a avut parte in Turcia de o "săptă-lună" de miere cu scăntei (Şi cine nu-şi doreşte aşa ceva? Doar că acum scănteile au fost şi de-adevăratelea!), Cristina spune că a trăit cea mai frumoasă vacanţă din viaţa sa. Şi s-a hotărăt, in consecinţă, să rupă relaţiile cu litoralul romănesc. Pentru totdeauna? Nu chiar. Pănă cănd ai noştri vor invăţa diferenţa dintre turism de calitate şi bătaie de joc pe bani mulţi.

×
Subiecte în articol: antimonden