x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Melcii de peste Prut stiu sa cante rock

Melcii de peste Prut stiu sa cante rock

de Adrian Vaduva    |    20 Iun 2005   •   00:00
Melcii de peste Prut stiu sa cante rock

Dupa Zdob&Zdub sau O-Zone, inca o trupa din Basarabia viseaza sa cunoasca celebritatea in Romania. Este vorba despre The Snails care si-a lansat la sfarsitul saptamanii trecute albumul de debut, "Undeva".

Povestea formatiei de peste Prut incepe in 1997, cand Lilian Severin, Vitalie Colt, Gabriel Andronic si Nicu Ciochina au decis sa infiinteze The Snails (melcii, in traducere libera din limba engleza). Debutul a avut loc in acelasi an la "Ave Beatles" organizat la Chisinau, festival la care formatia a participat apoi in fiecare an. "Suntem intr-o formula «patrupeda» inca de la bun inceput. Ne-am saturat de invazia de fanfare din Basarabia si ne-am apucat sa facem noi muzica, fiind influentati de ritmurile britanice. De asemenea, ne-a ajutat si excesul de energie pe care o au reprezentantii speciei noastre la varsta de 18 ani", ne-au declarat "melcii".

FAMILISTI. Desi niciunul dintre componenti nu are studii muzicale (Lilian si Nicu sunt licentiati in economie, iar Vitali si Gabi au terminat medicina), fiecare dintre ei compune, iar melodiile lor nu lasa deloc impresia ca ar fi create de niste muzicieni aflati, inca, la inceputul carierei. De altfel, baietii nu traiesc exclusiv din ce canta, cu toate ca spera ca intr-o zi sa o poata face. Fiecare are o a doua ocupatie care ii ajuta sa-si intretina familiile. "Toti suntem casatoriti si avem prietene. Nevestele noastre sunt si cele mai bune prietene", au subliniat baietii in cor, nedorind sa lase loc la vreo interpretare rautacioasa.

Basarabenii spera ca albumul "Undeva" sa-i aduca in atentia iubitorilor de muzica buna. "Spre deosebire de alte trupe, cantecele noastre rock «respira» energie. Acest lucru se vede mai bine atunci cand suntem in concerte. Inainte de primul nostru material discografic, obisnuiam sa cantam cover-uri, dupa Beatles, Supergrass, Rolling Stones, Cream sau Electric Soft Parade. Speram ca peste cativa ani, melodiile noastre sa fie la fel de apreciate, daca nu in Europa, macar in Romania si Republica Moldova", a declarat Lilian, solistul trupei.

INVESTITII
Desi pana in prezent nu au castigat cine stie ce din muzica, basarabenii de la The Snails au investit tot ce au avut in instrumente. "Cred ca am cheltuit in jur de 5.000 de euro, dar pentru un sunet profesionist ai nevoie de scule profesionale. Daca vrei sa canti in week-end, la o nunta sau la o petrecere, nu-ti trebuie cine stie ce instrumente, insa daca vrei s-o faci in stil mare, trebuie sa investesti mult", a declarat Nicu, bateristul, care este si contabilul formatiei. Despre "Undeva", Lilian spune ca au incercat sa sune cat mai "british" cu putinta. Ramane de vazut daca si romanii au aceeasi parere.

LA MUNCA!
Cei patru moldoveni sunt fani Stefan Banica Jr. "Ne place foarte mult muzica lui. Am fi foarte onorati sa cantam, vreodata, in deschiderea unui concert de-al sau", a declarat Vitalie. Pana atunci, insa, ei cred ca mai au mult de munca. Tocmai de aceea, baietii au inceput sa lucreze cu sarg la ... ce-l de-al treilea album, cu toate ca nu exista un al doilea material discografic. "Abia dupa ce-l terminam pe acesta (CD-ul cu numarul trei), vom intra in studio, pentru a face un al doilea album. Stiu ca suna putin ciudat, dar vrem sa avem un motiv suficient de puternic pentru a lucra la el", a subliniat Lilian.

×
Subiecte în articol: antimonden