x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Monden - Festivalul Callatis: s-a facut lumina!

Monden - Festivalul Callatis: s-a facut lumina!

de Dana Andronie    |    11 Aug 2006   •   00:00
Monden - Festivalul Callatis: s-a facut lumina!

Fara numar, fara numar... Ba-i curent, ba nu-i curent. Acesta a fost socul la care a fost supus Festivalul Callatis in prima seara. Desi toata echipa tehnica a fost mai mult in bezna, evenimentul a iesit la liman... "Dusmanii imi poarta pica, ca n-au valoarea mea..."

Miercuri seara, cineva a avut grija ca organizatorii Festivalului de la Mangalia sa treaca prin socuri electrice! De sapte ori s-a intrerupt curentul!!! Dar, si in asemenea conditii, Callatis a "stralucit".

INTREBARI INTREBATOARE. Cum e posibil sa existe atatea pene de curent? Se mai intampla o data, de doua ori, dar de sapte ori, in aceeasi seara? Prea e de Cartea Recordurilor! Cei de la Electrica au dat vina pe comerciantii ambulanti din portul turistic, care au "mancat" prea mult curent. Atunci, de ce nu a picat reteaua si anul trecut, cand "tarabagii" se hraneau cu aceeasi sursa electrica a orasului? Dar, vorba aceea: "Nu mor caii cand vor cainii, nici cainii cand vor stapanii". Lumina si sunetul de pe scena au fost intretinute de un grup electrogen (plus unul de rezerva), astfel ca spectatorii (in numar impresionat, peste 15.000!) n-au stiut prin ce iad au trecut organizatorii. Daca tot s-a facut lumina, sa trecem la programul serii!

Concursul de Miss Diaspora a fost deschis de imnul compus de Nicole Formescu. Compozitoarea si-a prezentat creatia alaturi de fiica sa si Ovidiu Komorniyk.

21 de fete cucuiete s-au intrecut in pas de prezentare si de dans, dar si in cantat. Marea castigatoare (in cash - 50 de milioane de lei vechi) este Andreea Elena Ambrosa din Italia. Cu dimensiunile 55-88-65, don’soara a convins juriul, format din tatal lui Pacala - Geo Saizescu - , Lavinia Sandru, Corina Chiriac, Nicole Formescu, Sorin Iorgus (baiatul primarului din Mangalia), Bogdan Pavlica si Bodo, ca ea merita coronita. Locul doi a fost adjudecat de Spania, reprezentata de Diana-Roxana Man, care a primit suma de 30 de milioane de lei. Iar Canada, prin Mihaela Coman, a prins locul trei (20 de milioane de lei). Canadianca a cantat si a dansat mai bine ca artista noastra cu crema, Claudia. Am zice, de dragul jocului de cuvinte, ca Mihaela Coman ar putea ajunge in Romania un fel de Cream cu frisca, 100% naturala. Premiul de popularitate i-a revenit Andreei Paslaru din Serbia. Saptamanalul diasporei "Realitatea romaneasca" i-a oferit premiul, in valoare de 20 de milioane de lei.

OCUPATIE. Mihaela Coman este studenta si profesoara de dans

ZARESC UN MISS CALARE... Daca organizatorii au avut dureri de cap din cauza curentului electric, inteligenta miss-urilor a fost pusa la grea incercare de intrebarile lui Gabriel Cotabita. "Cine are facultatea de a prinde obiectele de la distante foarte mari? Setila, Fomila sau Ochila". Bineinteles ca raspunsul a fost... Setila! De altfel, unele concurente, desi nu stiau sa citeasca, au stiut totusi sa aleaga varianta castigatoare. Una peste alta, concursul de Miss Diaspora a smuls multe zambete, ceea ce este, fara indoiala, un castig! TVR-ul a considerat insa ca aceasta competitie nationala e de transmis doar pe TVRI. Pacat! De ce sa nu vada toti romanii ce Miss Diaspora au? Probabil ca meciul Steaua-Standard Liege (de pe TVR1) ar fi fost "calare" peste miss-uri (care trebuia sa fie transmis pe TVR2), ceea ce ar fi fost "indecent" la audienta...

Nicola, Ovidiu Komorniyk, George Rotaru, Rustic si Proconsul au sustinut microrecitaluri decente pe scena scoica din Mangalia, unde pana la 15 august, toata floarea cea vestita din muzica populara (sau mai putin populara) va "inflori". E adevarat, ca va avea nevoie de lumina! Oricum, Callatis-ul va fi, in cel mai rau caz, in priza de rezerva!

CV
"M-am nascut intr-o familie de romani. Tata este pilot, iar mama, inginera in aeronautica. Am locuit impreuna in Bucuresti (cu exceptia anului 1993, cand am stat in Franta) pana in 1995, cand parintii mei au divortat. Am imigrat in Canada, cu mama, iar tata s-a stabilit in Egipt". Aceasta este povestea Mihaelei Coman, spusa chiar de ea. Pasiuni: lectura, pianul, dansul, limbile straine. Aptitudini artistice: pian, dans, pictura. Actor roman preferat: Ioan Gyuri Pascu. Aspiratii profesionale: consultant juridic.

DIN CULISELE INTUNECATE ALE FESTIVALULUI
AJUTOR. George Rotaru s-a asigurat cu acul Corinei Chiriac
Puteti sa ghiciti cine n-a lipsit din culisele Festivalului Callatis! Bineinteles ca Iri si Moni au venit (cu B1TV dupa ei) sa asiste la marele eveniment din Mangalia. Sotii Columbeanu au adoptat o tinuta... imaculata. S-au imbracat la unison, in alb. Daca doamna Monica dadea autografe pustoaicelor, domnul Irinel mai tragea cu ochiul la miss-urile care se pregateau sa intre in scena. Orice este frumos, de ce sa nu-i placa si lui Columbeanu? George Rotaru, venit tocmai din America pentru Callatis, era sa ramana cu brau-n drum (de la costumul popular)! Colacul lui de salvare a fost Corina Chiriac, care a scos imediat din geanta un ac de siguranta! Cu aceasta ocazie, am aflat ce nu-i lipseste Corinei din geanta! Stiti bancul "Ce nu-i?? trebuie sa-i lipseasca unei femei din geanta? Iri!". Ei bine, Corina Chiriac a demonstrat ca are (un ac de) siguranta! Rochiile de seara ale participantelor de la Miss Diaspora au fost create de o fosta concurenta, Claudia Mitchang, care acum doi ani a reprezentat Germania. Domnisoara s-a indragostit lulea si a ramas ACASA. Ce croiala! Juriul a fost nevoit sa aleaga Miss Diaspora la lumina telefoanelor mobile. Ce sa-i faci, curentul tragea pe dreapta, fiind foarte obosit!
×
Subiecte în articol: antimonden miss diaspora