x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Mulţi dintre suspecţii arestaţi pentru jaful comis asupra lui Kim Kardashian ar fi români

Mulţi dintre suspecţii arestaţi pentru jaful comis asupra lui Kim Kardashian ar fi români

10 Ian 2017   •   21:50
Mulţi dintre suspecţii arestaţi pentru jaful comis asupra lui Kim Kardashian ar fi români

O operaţiune comună la care au luat parte forţe ale poliţiei din Franţa şi Belgia a dus la arestarea a 17 suspecţi, majoritatea români, bănuiţi de implicare în jaful comis în octombrie 2016 asupra vedetei americane de reality-show Kim Kardashian, relatează publicaţia belgiană Sudinfo, în pagina electronică.

Cei 17 suspecţi au fost arestaţi luni în mai multe oraşe din Franţa. Autorităţile belgiene iau parte la operaţiune întrucât ramificaţiile jafului ajung până la Anvers, oraş important pe piaţa mondială a diamantelor.

Publicaţia belgiană citează surse din cadrul anchetei care au precizat că cei 17 suspecţi, între care trei femei, au fost reţinuţi în localităţile Raincy, Vincennes, Rouen şi Grasse. Potrivit aceleiaşi surse, cei mai mulţi dintre cei arestaţi le erau deja cunoscuţi autorităţilor franceze. Au comis şi în trecut jafuri armate şi "ar proveni din comunitatea românească".

"Palmaresul lor este edificator. Unii dintre ei au mai fost închişi. O sursă din cadrul poliţiei a precizat că cele cinci persoane care au agresat-o pe vedetă sunt printre aceşti suspecţi, precum şi complicii care i-au ajutat înainte de jaf şi după aceea. Cel mai în vârstă suspect are 72 de ani. Un bărbat arestat la Grasse are 62 de ani", potrivit publicaţiei belgiene.

După percheziţiile derulate în locuinţele suspecţilor, autorităţile au găsit importante sume de bani care ar proveni din vânzarea unora dintre bijuteriile care i-au fost furate lui Kim Kardashian.

Un rol important în depistarea suspecţilor l-au avut probele ADN. Anchetatorii au putut preleva atât mostre ADN, cât şi amprente din apartamentul unde a avut loc jaful. Au găsit probe şi pe banda de scotch pe care hoţii au folosit-o pentru a o reduce la tăcere pe Kardashian, dar şi pe o bijuterie pe care hoţii au pierdut-o nu departe de locuinţa unde stătea victima.

"Una dintre probele prelevate a demonstrat că printre suspecţi este un individ cunoscut pentru jafuri şi infracţiuni de drept comun, un personaj de mare anvergură, bine cunoscut de Poliţie", a declarat, pentru Sudinfo, o sursă din Poliţie.

Cei 17 suspecţi pot fi reţinuţi şi interogaţi pentru 96 de ore, înainte de a fi aduşi în faţa unui judecător. Magistratul va decide dacă vor fi puşi sub acuzare.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, Kim Kardashian a fost tâlharita sub ameninţarea armei într-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineaţa când cinci indivizi mascaţi şi îmbracaţi în poliţişti au patruns în reşedinţa în care era cazată vedeta.

Hoţii au plecat cu o pradă în valoare de 9 milioane de euro, în mare parte bijuterii, dintre care unele împrumutate de case importante de bijuterie. Acesta a fost cel mai mare jaf de bijuterii asupra unei persoane particulare produs în Franţa în ultimii 20 de ani.

Sursa - AGERPRES

×