x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Musical - "Don’t cry for me, Romania!"

Musical - "Don’t cry for me, Romania!"

de Dana Andronie    |    29 Mai 2006   •   00:00
Musical - "Don’t cry for me, Romania!"

Claudiu Mirica a dat-o pe musical. Mare curaj! Dar se pare ca destinul i-a fost complice si i-a "aranjat" un casting pentru un musical al celebrului compozitor Andrew Llyod Webber, cunoscut pentru "Phantom of the Opera", "Evita", "Jesus Christ Superstar".

Sa moara dusmanii, nu alta! Claudiu Mirica - intr-o alta viata prim- solist in Stigma - a ajuns la Paris, la un casting pentru musicalul "Music of the Night" (un "best of" Webber care se va monta la Las Vegas). 200 de solisti din Franta s-au "batut" pentru a se califica in finala ce va avea loc peste doua luni la Londra. Claudiu Mirica a fost singurul artist strain acceptat la selectie. Ce sansa a avut al nostru brav solist veti afla din jurnalul de calatorie pe care Claudiu Mirica l-a scris cu manuta lui, fiind si jurnalist cu acte in regula la Pro TV Magazin:

NUMARUL 25. "«Bonjour. Je suis Claudiu and I came from Romania...». Un «frenglish» de toata frumusetea in fata unei comisii foarte dure care urma sa ma asculte cantand. Inainte de a veni la Academia Internationala de Dans din Paris, locul selectiei franceze pentru un musical semnat de celebrul Andrew Llyod Webber (cel de care s-a rugat Madonna sa o distribuie in rolul Evitei Peron...), mi-am spus de mii de ori: «Ce dracu’ caut eu la selectie, un biet romanas, care n-a facut musical in viata lui?». «Pai, daca tot am venit, sa intru...». In fata, puzderie de solisti, toti francezi (exceptand o cantareata din Statele Unite, care mergea mereu pe poante, dar care era tot de-a lor: studia acolo). Si-am intrat in hora, alaturi de vreo 200 de francezi. Am fost numarul 25. In comisie, doi americani, reprezentanti ai companiei lui Webber - un el si o ea. Aflu ca ea e «boss-ul»: Taie si spanzura cu zambetul pe buze. Francezii: orgoliosi, talentati. In scena, asteptandu-mi randul: «Nu te supara, din ce tara esti?» - o concurenta curioasa. «Sunt roman», zic mandru. «Credeam ca esti italian.» Ii zambesc si revin la sfatul unei bune prietene, dat inainte de plecarea mea in Franta: «Nu vorbi cu concurentii». Ar fi chiar greu, pentru ca francezii nu vor sau nu stiu limba engleza. De-al naibii, in loc de «pardonne-moi», ziceam «excuse me»"

CE-I NORMAL LA VARSTA LUI. "Un, deux, trois, quatre, piruete! Proba de dans pentru finalistii de la Paris, printre care ma numar, mi-a reamintit faptul ca sunt cam intepenit, iar emisiunea «Dansez pentru tine», la care m-am uitat saptamani la rand, nu m-a ajutat cu nimic in acest sens. Noroc ca solistii de acolo sunt la fel de «sui» ca si mine atunci cand e vorba despre balet clasic. «Macar sa iau ochii cu un zambet», imi zic in timp ce invat, pentru prima oara in viata mea, cum se face o pirueta dubla. In fata comisiei, cu zambetul pe buze, cu gambele cracanate de atata efort, iau ochii fara sa ma incurc."

TURIST. Claudiu Mirica n-a ratat nici Muzeul Louvre

LA INCHISOARE! "Se pica pe capete. Voci bune, lucrate, dar foarte tehnice. Ma prind ca «sentimentul» conteaza, asa ca, in tacere, imi plang de mila ca am ajuns in inchisoare, singur si nefericit, asa cum este unul dintre personajele mele. Barbatii canta aproape toti din «Fantoma de la Opera», fetele se cred mai toate Evita Peron la balconul Casei Rosada, impresionand poporul argentinian. Inutil sa va spun ca sunt cel mai elegant de acolo, cu partiturile printate pe hartie vernil, pentru a se asorta cu camasa mea. Imi vine randul. Cant «Close Every Door» din inchisoare, «On This Night Of A Thousand Stars» dintr-un birt puturos din Argentina. Boss-ul zambeste. «Doamne, sa nu ma intrerupa, ca asta inseamna ca am picat.» O acuta «dureroasa» si... gata! Am fost aproape perfect, in ciuda faptului ca - iertati cuvantul - o flegma mi-a cam incurcat cateva note.

Un roman a ajuns printre primii 15 solisti francezi de musical, iar eu, fara pic de modestie, o spun in gura mare. Urmeaza etapa urmatoare, la Londra, peste cateva luni. «Don’t cry for me, Romania!»"

POZA DE ALBUM. Claudiu Mirica, in spate cu Turnul Eiffel

FINALUL. "Epuizat, fericit, uit de durerile de picioare si ma plimb prin Paris. A fost cea de-a doua zi din cele opt petrecute acolo, o vacanta «de afaceri», in care cea mai mare desfatare au fost cafelele ingurgitate pe la toate terasele intalnite (in special cele care aveau statui in fata), Louvre-ul bantuit trei zile la rand (nu-ti ajunge o viata sa te saturi de ce e acolo), magazinele de CD-uri pline ochi, plimbarile lungi pe «te-miri-unde-ajungi» prin oras, zambetele fara de interes ale oamenilor de pe strada. Dar, mai ales, lumanarile aprinse la Sacre Coeur si Notre Dame pentru parintii mei, care s-au stins din viata recent. Cand m-am intors, toata lumea m-a intrebat ce vedete am cunoscut. Pai, sa le luam pe rand: balerinele lui Degas, «Sclavii» lui Michelangelo, pe domnisoara Venus din Millo... Si daca tot vorbim despre «vedete», trebuie sa barfesc si eu putin, nu? Aflati ca tigancile de la Tour Eiffel s-au mutat ceva mai incolo, in Place de la Concorde. Si un sfat: nu vorbiti in romaneste cand treceti pe langa ele, ca, daca nu le dati bani, va fac «tigani borati!». Rasism in toata regula..."

TENORUL
Restaurantul preferat: "Trubadurul", aflat in Montmartre, unde a mancat doua specialitati delicioase: confiee de rata si vitel picant, "indulcite" de un vin Muscadet. Desi uraste sa mearga la cumparaturi, a intrat in cateva magazine, de unde si-a luat imbracaminte si incaltaminte. A "salvat" insa bani pentru cele sase CD-uri cu Mylene Farmer, artista lui preferata. Una dintre seri a fost dedicata unui dineu la care Claudiu a fost invitat. Intre doua feluri, a ascultat muzica de orga. Pentru ca este un "maestru" al intarzierii, Claudiu era cat pe ce sa piarda avionul spre Bucuresti. A fost salvat de o angajata a Aeroportului "Charles de Gaulle", care l-a ajutat sa ajunga in fata, confundandu-l... cu un celebru tenor francez.

VEDETE
"Cand m-am intors, toata lumea m-a intrebat ce vedete am cunoscut. Pai, sa le luam pe rand: balerinele lui Degas, «Sclavii» lui Michelangelo, pe domnisoara Venus din Millo"
Claudiu Mirica
IN FINALA
"Un roman a ajuns printre primii 15 solisti francezi de musical, iar eu, fara pic de modestie, o spun in gura mare. Urmeaza etapa urmatoare, la Londra, peste cateva luni"
Claudiu Mirica
IMPRESII
"Barbatii canta aproape toti din «Fantoma de la Opera», fetele se cred mai toate Evita Peron la balconul Casei Rosada, impresionand poporul argentinian"
Claudiu Mirica
×
Subiecte în articol: antimonden mirică musical claud