x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden N-au cu ce , dar au cu cine

N-au cu ce , dar au cu cine

01 Mai 2004   •   00:00

Solistele se impart in trei categorii. Unele, precum Miki, au voce, dar n-are cine sa le produca, altele n-au cu ce, dar au cu cine si fericitele au si cu ce, au si cu cine.

Se pare ca in muzica celebritatea se obtine cel mai usor. Tocmai de aceea, multe tinere se avanta in lumea show-bizului, chit ca au sau nu talent. Singurul lor atu fiind faptul ca arata bine. Sau nici macar.
CATALINA IANCU

Dorinta de-a ajunge pe scena e atat de mare, incat acest scop scuza orice mijloace. Asa se face ca, dupa ce cantaretele au aparut pe banda rulanta, „valorile" au cam inceput sa se cearna. Si se impart in trei categorii: cele dotate cu voce, cele dotate cu sponsori si cele care au si una si alta.

Au cu ce, dar n-au cu cine

Chiar si „dupa blocuri" se ascund multe talente. Unul dintre ele ar fi Nico, fata care ne-a uimit de la primele aparitii prin calitatile sale vocale. Ea a trebuit sa astepte pana la 28 de ani, cand Codul Penal i-a oferit sansa de-a aparea pe scena si de-a arata ce poate. Si-a inceput apoi cariera solo, insa, in lipsa unei promovari pe masura, ea nu si-a atins inca potentialul maxim. Pacat ca a fost descoperita atat de tarziu si nici macar acum nu se afla in varful topurilor, asa cum ar merita.

Miki (ex-K-pital) a trebuit sa renunte la vocea pitigaiata distorsionata de sintetizatoare ca sa ne dam seama ca natura a dotat-o cu un glas de buna calitate. Plecarea din formatie a fost un pas intelept, mai ales ca noul textier a scapat-o de versuri precum „Daca esti fan metal/ Si-o arzi intr-un canal…". Interpreta poate aborda si alte stiluri, asa cum a demonstrat recent la Premiile MTV, unde prestatia ei live s-a ridicat la nivelul unui adevarat artist.

Intr-o lume nebuna, nebuna... dupa imagine, facuta cu orice pret, Raluca Ciocarlan (ex Angels) a ales sa se afirme fara a-si etala nurii. Ea se numara printre putinele adolescente din show-biz care nu s-au dezbracat pentru a obtine succesul. Ba, mai mult decat atat, ea a declarat ca daca i se va cere sa apara mai „golasa" va renunta la muzica. Poate acesta este motivul pentru care sponsorii nu se inghesuie s-o sustina, desi investitia lor ar fi mult mai profitabila decat in alte cazuri.

N-au cu ce, dar au cu cine

Spicy si-a confirmat numele formatiei, condimentandu-si prestatiile cu tinute demne de un Bikini party. Cea mai buna caracterizare le-a facut-o Jana Gheorghiu, la Festivalul Cantecului de Dragoste. Neavand ce altceva sa laude la ele, directoarea TVR 2 le-a scos in evidenta aspectul fizic: „Le prevad o cariera stralucita in modelling!". Insa publicul le-a sanctionat. La premiile MTV Romania, cand i-au multumit sponsorului, Doinita si Lavinia au fost huiduite indelung. Cu toate acestea, fetele isi vad de treaba, filmand clipuri in strainatate, de zeci de mii de euro. Au spatele asigurat, frumoase sunt, ce le mai trebuie altceva?

Selena a ramas cam fara zahar de cand s-a despartit de celelalte „Bombonici". Caci in Candy nu se prea baga de seama cine falseaza. Ramasa singura, si-a imbunatatit doar imaginea, pentru ca vocea i-a ramas aceeasi. Dar are fata clipuri dintre cele mai scumpe?!

Ce-ar fi facut oare Cristiana Raduta daca n-ar fi existat 3rei Sud Est? Si asta deoarece actrita n-a avut nici o aparitie fara Laurentiu Duta si colegii lui. Desi nu e cunoscuta decat pentru „Amorul" prea incitant, Raduta ne ameninta cu un nou album, pentru care s-a cheltuit o suma mare cat Casa Poporului. Ne cerem scuze ca n-am scris aici si despre alte zeci de fete care se pretind interprete, dar spatiul nu ne permite nici macar sa le enumeram.

Au cu cine, au si cu ce

Nimeni nu mai spera intr-o revenire a Nicolei, mai ales ca adversarele sale se afla inca pe bancile scolii. In afara de talent, Nicola mai dispune si de un sot compozitor: Mihai Alexandru. Pe langa cei trei copii, ei se pot mandri si cu un alt rezultat al colaborarii lor: piesa care a ajuns sa reprezinte Romania la Eurovision in urma cu doi ani.

Ajunsa in top prin anii ’90, Loredana s-a mentinut in pozitiile fruntase aproape fara intrerupere. Pe langa calitatile vocale pe care nu i le poate contesta nimeni, fata cu sosete de diamant mai detine ceva pretios: partenerul de viata, Andrei Boncea. Cel care se afla, vrand-nevrand in spatele ei, realizandu-i videoclipurile. Ultima dar nu cea din urma este Andra, care are voce, are tata-impresar si Costi Ionita-compozitor. Plus Tiger 1, colaborator. In cazul ei, ar fi indicat sa nu-si mai arate nurii, caci stim ce plamani are.

Cristina Darha nu e Uni-k(a)

Blonda Cristina Darha se bucura de o promovare… Uni-k(a) la Atomic TV. Si asta deoarece o mare iubire a legat-o de boss-ul postului amintit. Ea zice ca, vorba lui Helciug, „n-are nici o vina" si ca ar fi o pura coincidenta. Cu toate ca a scos vreo trei videoclipuri, n-a rupt gura targului. Ne uimeste, insa, prin declaratiile socante pe care le scoate, la intervale regulate. Anul trecut, de ziua ei de nastere, cand a implinit 23 de ani, Cristina a declarat ca-n 2004 vrea sa inchirieze un avion si sa-si aduca in Bucuresti toti prietenii de la Baia Mare. N-ar fi exclus s-o vedem si pe asta.
×
Subiecte în articol: antimonden