x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

01 Feb 2005   •   00:00

2 FEBRUARIE 2005

La Gradina Zoologica

Gradina Zoologica din localitatea japoneza Asahikawa atrage zilnic mii de vizitatori, majoritatea copii. Atractia numarul unu o reprezinta pinguinii, dar si ursii polari. Pentru a fi cat mai aproape de habitatul acestora, organizatorii au construit o retea de tuneluri prin care copiii pot patrunde direct in cusca ursilor.

Disneyland in variantaA ruseasca

Constructia "Parcului Minunilor", o varianta a Disneyland-ului, inspirat dintr-un basm rusesc, este gata sa inceapa. Ideea unui astfel de parc a apartinut initial liderului sovietic Nikita Hrusciov. Parcul va fi amplasat pe o insula pe care se afla o fosta CAP si un sat partial abandonat.

La cumparaturi - Bizon in cabina de proba

Angajatii unui magazin din Rapid City (Dakota de Sud) au avut prilejul de a se intalni cu un client mai putin obisnuit. Este vorba despre un bizon care a fugit de la o licitatie si s-a refugiat in cabina de proba a raionului de articole sportive. Potrivit managerului magazinului, bizonul a fost foarte linistit, mai ales dupa ce si-a vazut imaginea in oglinda. "A fost foarte cuminte. Nu a produs nici o stricaciune, in ciuda faptului ca era destul de speriat. Ne-am amuzat extrem de mult, cand l-am vazut cum statea cuminte, uitandu-se la propria-i imagine reflectata in oglinda. Si asta timp de doua ore", a povestit un angajat al raionului.

Dragoste - Serenada cu girofar

Mai sunt si fete fericite pe lume! Iata, de exemplu, dragostea care-i uneste pe doi tineri americani e de-a dreptul profunda. Aproape bolnavicioasa. In asemenea masura, incat masculul manat de foc la inima s-a repezit la o ambulanta lasata de izbeliste pe sosea, cu cheile-n contact. De fapt, gestul lui isi gaseste justificare medicala. Omul era bolnav… de dragoste. A demarat in tromba si s-a postat fix in fata balconului iubitei, a pornit girofarul cu tot cu semnalul sonor si-a-nceput s-o rupa pe acorduri de iubire. Ce mai, serenada la lumina girofarului, in acorduri de portavoce! Iubaretul a fost arestat in cele din urma, vecinii s-au cam bosumflat, dar asta n-a stricat nicicum bucuria inamoratului. "Nu stiu sa folosesc vreun instrument muzical si voiam sa-i cant o serenada pe care sa n-o uite prea usor!".

Hilar - Papa a condus in stare de ebrietate

Un sofer "ciupit" bine s-a gandit la o metoda mai mult decat caraghioasa pentru a scapa basma curata. Individul a invocat o portita de scapare cu totul inedita: imunitatea "spirituala", el sustinand sus si tare in fata Politiei Rutiere ca e nimeni altul decat Papa. Ce este insa de-a dreptul hilar e ca politistii s-au batut cu pumnul in piept, explicandu-le superiorilor cu ce spirit de observatie acut sunt ei inzestrati: "N-avea cum sa fie Papa Ioan Paul al II-lea, pentru ca motociclistul nu parea sa aiba mai mult de 50 de ani… Si, in plus, n-avea dom’ne accentul Papei!". In cele din urma, fiul soferului aptiguit si-a convins parintele sa renunte la falsa sutana si sa se supuna justitiei.

Hold-up - Soarecele care jefuieste banci

Politia din Sydney a fost alertata de un bun samaritean ca la o banca tocmai se petrece un jaf armat. Si cum sa nu-l creada reprezentantii legii, cand martorul declara ca a vazut cu ochii lui agitatia din interiorul cladirii? Unde mai pui tipetele si strigatele de groaza ale "ostaticilor". Intr-adevar, o data ajunsi la locul crimei, politistii au gasit mare zarva. Angajatii si clientii dadeau din colt in colt sa prinda "infractorul". Care nu era altceva decat un amarat de soricel. Epilog: dupa ce a fost in cele din urma retinut, soarecele buclucas a fost eliberat, considerandu-se ca nu reprezinta un pericol public. Cu atat mai mult cu cat nu s-au gasit arme asupra lui!

Protest - Se cere legalizarea ofertei de "prostitutie"

Dupa ce Guvernul german a legalizat prostitutia in 2001, reprezentantii "de meserie" solicita introducerea de oferte de slujbe in domeniu, la Agentiile de Recrutare a Fortei de Munca. Ei considera discriminatoriu faptul ca somerilor nu li se ofera dreptul de a alege sa presteze in domeniul "industriei sexuale". Patronii de bordeluri sunt si ei nemultumiti ca nu au sansa sa-si aleaga angajatii dintr-o baza de date organizata, avand in vedere ca totul e legal, iar angajatii sunt platitori de taxe. Oficialii au replicat insa ca nici un somer nu a solicitat pana acum sa lucreze in domeniul cu pricina.
×
Subiecte în articol: antimonden