x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

28 Ian 2005   •   00:00

29 IANUARIE 2005

Pregatiri pentru marele carnaval

Rio de Janeiro se pregateste de carnaval, pentru ca in curand acolo va incepe carnavalul. Membrii scolilor de samba au inceput deja pregatirile pentru ca fiecare trupa vrea sa fie, asa cum e normal, cea mai buna.

La Carnavalul de la Rio vor lua parte 14 scoli de samba.

Descoperire - Alaptatul provoaca aceeasi placere precum cocaina

In urma unor studii efectuate pe animale, cercetatorii din Massachusetts au ajuns la o concluzie uimitoare: alaptatul provoaca aceeasi placere precum consumul de cocaina. Specialistii de la Facultatea de Medicina din respectiva localitate au studiat creierul femelelor de sobolani in timp ce acestea isi hraneau puii sau "prizau" cocaina. Astfel, ei au descoperit ca, in cazul ambelor activitati, este stimulata aceeasi portiune din creier si se produc aceleasi senzatii de placere. Studiul mai releva faptul ca femelele care au fatat nu se mai ating de cocaina. "Femelele care alapteaza nu sunt interesate de cocaina, intrucat nu mai este activata portiunea din creier care da senzatia de placere in urma consumului din respectivul drog. Este uimitor. Parca isi dau seama ca poarta o responsabilitate", a declarat Tracey Shors, membra a echipei de cercetatori.

Germania - Pantofi cu "ciorapei" pentru caini

Ati mai vazut caini cu botosei si la noi, insa in Germania, se pare, cineva s-a gandit sa breveteze inventia. Wilhelm Fennen a pus la punct o metoda prin care confectioneaza pantofi pentru caini.

Realizati din material plastic, "pantofii" au drept scop protejarea patrupedelor nu de frigul de afara - pentru care, probabil, pantofii sunt prevazuti cu "ciorapei" - , ci de substantele puse de municipalitate pentru dezghetarea rapida a zapezii.

Legi - Taxe pe operatii estetice in Illinois

Un senator american a propus introducerea unei taxe pentru operatiile estetice si injectiile cu Botox, in statele Washington si Illinois. Democrata Karen Keiser, in varsta de 57 de ani, este de parere ca cei care recurg la operatii estetice, au suficienti bani pentru a plati in plus 6,5% din valoarea interventiei. "Sumele stranse din aceste impozite vor fi depuse in contul asigurarilor de sanatate pentru copiii saraci", a adaugat senatorul. Taxa nu va fi impusa pentru chirurgia plastica reparatorie. In septembrie 2004, New Jersey a devenit primul stat care a adoptat o asemenea hotarare.

Ghinion - Pietonul imprudent, pus sa plateasca daune

Un mexican, care a traversat imprudent strada, este obligat sa plateasca stricaciunile provocate masinii care l-a accidentat. Potrivit legii locale, traversarea in conditii de nesiguranta este considerata infractiune, iar soferul scapa basma curata. Sergio Segundo Ruiz (60 de ani) trebuie sa achite daunele provocate automobilului, cu toate ca el este cel care a avut cel mai mult de suferit.

Superoferta - Secretii nazale de 20.000 de dolari

Un artist plastic din Londra, care a inceput sa-si colecteze secretiile nazale in urma cu doi ani, vrea acum vanda "opera de arta". Aceasta consta in bilute confectionate din mucusul nazal. James Robert Ford spune ca abia asteapta sa gaseasca un colectionar care sa achite 20.000 de dolari pentru "capodopera". "Nu este o suma exagerata, pentru ca este o opera de arta unicat", spune artistul.

Ghidusii - Au lipit scoala cu super-glue

Un grup de tineri a lipit incuietorile si lacatele Liceului Mine din El Dorado (California) cu super-glue. In urma "actiunii", unitatii scolare i-au fost provocate daune de peste 2.000 de dolari. Directorul Carl Fickel a spus ca personalului institutiei i-a luat cateva ore pentru a indeparta lipiciul. Cei mai "castigati" au fost elevii, 1.500 la numar, care si-au petrecut ziua in cantina din apropierea liceului. Potrivit serifului localitatii, suspecti in acest caz sunt patru tineri, printre care se numara si doi fosti elevi ai liceului.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden