x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

27 Ian 2005   •   00:00

28 IANUARIE 2005

Sarituri irlandeze la Belfast

In aceasta perioada, in Belfast se desfasoara Campionatul de Dans Irlandez. Peste 3.000 de dansatori se vor intrece, timp de sase zile, la "Oireachtas Rince na hEireann" in diverse probe, de la "Step" la "Dans cu figuri".

Terorism - Planuri de atac in Statele Unite?

In Texas, politia a descoperit, in decembrie 2004, o jacheta cu inscriptii intr-un dialect arab, potrivit unui cotidian american. Autoritatile federale cred ca echipamentul apartine unui terorist arab, de vreme ce pe una dintre cele trei insigne este cusut un avion care zboara deasupra unei cladiri si se indreapta in viteza spre un turn. Pe o alta sta scris "Misiunea de la miezul noptii", iar pe a treia insigna este cusut un cap de leu, cu aripi si cu o parasuta deschisa.

Surse din politie, citate de un raport al Departamentului pentru Securitate Interna din SUA, sustin ca una dintre insigne provine de la compania de articole sportive care are birouri in opt tari, intre care SUA, Franta, Germania si Marea Britanie. (Anca Aldea)

Stiinta - Tutankamon a fost dus la tomograf

Expertii Concernului Siemens au examinat cu o precizie fara precedent ramasitele mumificate ale faraonului Tutankamon cu ajutorul unui computer tomograf foarte performant.

Potrivit sursei citate, cercetatorii, impreuna cu specialisti de la Institutul de arheologie din Egipt, doresc sa determine cauza mortii lui Tutankamon, survenita in urma cu 3.000 de ani.

Ciomuficare - Castrare dupa "reguli" gasite pe Net

Un barbat de 50 de ani din Reno (Nevada - SUA) a fost spitalizat dupa ce s-a castrat cu propriile maini. El le-a declarat politistilor ca, in dorinta de a-si micsora libidoul, a urmat intocmai niste reguli de castrare gasite pe Internet. Barbatul a sunat ambulanta in jurul orei 1:30 a.m. pentru ca nu mai reusea sa opreasca hemoragia. Personalul de la Washoe Medical Center nu a dat nici un fel de detaliu in legatura cu pacientul si starea sa de sanatate, insa politistii au declarat ca reprezentantii spitalului au confirmat faptul ca operatia de castrare a fost un "real succes".

Stupid - Hotul, inamorat de victima

Politistii din Ohio au arestat un hot dupa ce acesta a avut neinspirata idee de a-si suna victima pentru a-i cere o intalnire. Barbatul, in varsta de 25 de ani, a jefuit o fata ce distribuia pizza. Impresionat de frumusetea acesteia, tanarul i-a aflat datele, a sunat-o, i-a spus ca este hotul care a jefuit-o cu ceva vreme in urma si i-a cerut o intalnire. Fata a refuzat si a inmanat politistilor numarul de telefon de la care sunase infractorul.

Stripperi - Pipairea, strict interzisa

Consiliul Local din La Habra, orasel aflat in apropierea Los Angeles-ului, a dat o hotarare in urma careia dansatorii exotici nu au voie sa se apropie la mai putin de 60 de centimetri de spectatori. Totusi, stripper-ii pot transmite "mesaje erotice". Patronii sexy-cluburilor din localitate spun ca prin aceasta regula este incalcat dreptul la libera exprimare. Insa Curtea de Apel din California le-a dat dreptate edililor din La Habra.

Contorsionist - La 1,90 m, ascuns in... televizor

Un infractor care a reusit in septembrie 2004 sa scape de sub escorta politiei din Bainbridge (SUA) a fost gasit ascuns intr-un televizor. Dupa ce au primit un telefon, politistii au plecat in cautarea lui Alfred Blane, in varsta de 45 de ani. Au controlat toata casa, inclusiv frigiderul si masina de spalat. Intr-un singur loc mai aveau de cautat. Surpriza... La cei 1,90 metri, hotul incapuse "lejer" in carcasa televizorului.
×
Subiecte în articol: antimonden