x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nico din Ploiesti, inca o data Vocea Asiei

Nico din Ploiesti, inca o data Vocea Asiei

de Dana Ciobanu    |    12 Oct 2005   •   00:00
Nico din Ploiesti, inca o data Vocea Asiei

Nico s-a intors de curand din Kazahstan cu 3.000 de dolari si un trofeu demn de orice vitrina. Romanca si-a adjudecat Premiul Juriului la Festivalul "Voice of Asia", dupa ce, anul trecut, luase Marele Trofeu.

Cu toate ca are una dintre cele mai bune voci din Romania, Nico (Nicoleta Matei) are dezavantajul de a nu putea fi la fel de fasneata ca pustoaicele de 18 ani care au invadat scena si micul ecran. I-a ramas o solutie, probabil cea mai buna: sa-si demonstreze valoarea la concursurile internationale.

ACASA. Casa ii este plina de trofee si diplome obtinute la festivalurile de interpretare din strainatate. De doua saptamani, colectia s-a imbogatit cu Premiul Juriului, obtinut la Festivalul "Voice of Asia", desfasurat la Astana, capitala Republicii Kazahstan. Anul trecut, Nico a obtinut Marele Premiu al aceluiasi festival, tinut la Alma-Ata. Solista ne-a povestit despre proaspatul ei succes chiar la ea acasa, la Ploiesti, intr-un moment de respiro.

ARANJAMENTE. "Am intrat in concurs cu doua piese: una cazaca, reorchestrata de Cristian Faur, si cu versuri in limba romana, si una romaneasca, «Spune da, spune nu», scrisa de Andrei Tudor, cu care am participat anul trecut la Festivalul Mamaia", ne-a spus Nico. Ploiesteanca afirma ca ar fi meritat ceva mai mult decat a obtinut, macar pentru faptul ca melodia cazaca a fost una dintre cele mai frumoase din concurs.

"Au participat concurenti din 12 tari ale lumii. Cred ca meritam ceva mai mult, dar si acolo, ca si la festivalurile mari de la noi se stie dinainte cine trebuie sa castige. Piesa cazaca pe care am cantat-o a avut cel mai actual sound din concurs".

Totusi, Nico are macar multumirea ca a adus la Ploiesti cel mai aratos trofeu, cel al juriului, care reprezinta o mandolina aurie, stilizata. "Pusesem ochii de la inceput pe statueta si mi-am dorit-o mai mult decat pe oricare alta. E unul dintre cele mai frumoase trofee pe care le-am castigat."

AMINTIRI. Excursia in Kazahstan a durat, cu tot cu drum, aproape o saptamana, iar, in calatoria de intoarcere in Romania, Nico s-a pricopsit cu o raceala datorata aerului conditionat din avion. Timpul petrecut la Astana nu a fost "senzational". "Anul trecut, programul invitatilor a fost organizat mult mai bine. Ne-au dus sa vizitam numeroase obiective turistice. Acum am stat mai mult la hotel. Astana este un oras nou, construit in sapte ani, un fel de amestec al simbolurilor culturilor din celelalte tari ale lumii. E cam kitsch, dar curat. Nu sunt insa detalii pe care sa vrei sa le tii minte", povesteste Nico.

Nici mancarea nu i s-a parut grozava romancei. "M-am saturat de cata salata am mancat. Au tot felul de salate, in special pe baza de fasole si varza. Ma asteptam sa fie masa plina de peste si icre, dar n-a fost asa. Eu, care sunt mai mancatoare de icre, mi-am cumparat vreo zece borcanase, inainte de intoarcerea in tara."

PARERE
"Au participat concurenti din 12 tari ale lumii. Cred ca meritam ceva mai mult, dar si acolo, ca si la festivalurile mari de la noi, se stie dinainte cine trebuie sa castige. Piesa cazaca pe care am cantat-o a avut cel mai actual sound din concurs"

MENIU
"M-am saturat de cata salata am mancat. Au tot felul de salate, in special pe baza de fasole si varza. Ma asteptam sa fie masa plina de peste si icre, dar n-a fost asa. Eu, care sunt mai mancatoare de icre, mi-am cumparat vreo zece borcanase, inainte de intoarcerea in tara" - Nico, interpreta

PREMIATI
Interpretii romani au descoperit Festivalul "Voice of Asia" din Kazahstan (un echivalent al Cerbului de Aur de la Brasov) abia in ultimii cinci ani, dar de atunci ii tot incaseaza premiile. Monica Anghel a luat Marele Trofeu al concursului in 2000, Luminita Anghel a obtinut Premiul I pentru interpretare, in 2003, iar Nico - Marele Trofeu la editia de anul trecut si Premiul Juriului in 2005. Singurul interpret roman care s-a inscris la "Voice of Asia", dar nu a castigat nimic este Adrian Enache, la editia din 2001.
×
Subiecte în articol: antimonden nico