x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Numele de alint ale vedetelor dambovitene

Numele de alint ale vedetelor dambovitene

28 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
CREDINTA - Dan Fintescu a descoperit ca "Pisi" e un apelativ des folosit Cand suntem alaturi de persoana care ne-a furat inima, ne folosim de apelative dragastoase. De fapt, un alt fel de a spune "Te iubesc". Am fost curiosi sa vedem cat sunt de "generoase" starurile cand trebuie sa-si arate afectiunea fata de iubiti sau iubite.
ADRIAN VADUVA

IUBIRE. Bodo si Ioana se alinta la fel de mult ca in primele saptamani ale relatiei lor
Bodo este un cantaret care nu ezita sa-si alinte nevasta si in prezenta ziaristilor. Daca se intampla sa vorbeasca la telefon si se aude "Buna iuba, ce faci?", atunci reprezentantii mass-media stiu cu siguranta cu cine vorbeste vocalistul trupei Proconsul. Cand Ioana se adreseaza sotului sau se foloseste de "iubu". Un diminutiv simplu, care spune insa foarte multe despre relatia celor doi. "Ambele provin de la iubito si iubitule si reprezinta felul nostru de a ne demonstra reciproc cat de trainica este relatia noastra. De fapt, este un mod diferit de a ne spune «Te iubesc!», cu toate ca nici aceste cuvinte nu lipsesc din vocabularul nostru. Insa, sunt convins ca orice pereche de indragostiti foloseste diferite apelative, mai mult sau mai putin siropoase, atunci cand se adreseaza unul altuia. Probabil asa se adreseaza toti oamenii din lume care se iubesc", ne-a declarat Bodo.

"INGERE" SI "SOARE". Componentul formatiei El Negro, Bogdan Negroiu, a fost initial reticent cand a auzit despre ce subiect este vorba: "Sunt un om serios si nu ma folosesc de astfel de tertipuri", a spus artistul. Insa, incet-incet, a inceput sa-si dea drumul la gura. "Ii mai spun din cand in cand iubitei mele Sanducu’, iar ea ma striga Bogdu’", a marturisit Negroiu. O data pornit pe "calea spovedaniei", nu s-a mai oprit: "Daca tot am inceput sa vorbesc, macar s-o fac pana la capat. Pentru ca mi s-au intamplat numai lucruri bune de cand sunt cu Sanda, am inceput s-o alint cu «Ingere». Nici ea nu s-a lasat mai prejos si a ajuns sa-mi spuna «Soare»", a declarat Bogdan Negroiu.

"PISI" LA MISTO. Cand este vorba despre dragalasenii, meteorologul de la Prima TV, Dan Fintescu, nu este repetent, dar nici un "elev" silitor. "Pisi", asa se adreseaza Dan iubitei sale, Alina. Iar frumoasa cu ochi verzi ii raspunde la fel. "Nu mai stiu nici eu de ce am inceput sa ne strigam asa. Nici unul dintre noi nu este un iubitor al felinelor. Probabil ca tocmai de aceea ne-am zis «Pisi». Initial, am folosit acest apelativ la misto, iar acum nu ne mai putem debarasa de el, pentru ca ne place prea mult. Dar trebuie sa mai adaug ceva. Cunosc foarte multe perechi care se alinta cu «Pisi», este un apelativ foarte folosit in Romania", a punctat Fintescu.

Giulia, componenta formatiei Sexxy, nu este rasfatata din cale afara de iubitul ei. "Bogdan ma alinta «iubita», iar eu ii spun «iubitule». Nu avem nevoie de cuvinte prea sofisticate pentru a ne arata iubirea. Este de ajuns sa folosim tonul potrivit pentru ca declaratiile de dragoste sa sune de fiecare altfel. Si mai este ceva. Pentru mine cel mai important lucru este ca ne iubim si ne respectam reciproc", a marturisit Giulia.

DRAGASTOSI

"«Iuba» si «Iubu» provin de la iubito si iubitule si reprezinta felul nostru de a ne demonstra reciproc cat de trainica este relatia noastra. Este un mod diferit de a ne spune «Te iubesc!»" - Bodo, interpret

PRETUIRE

"Pentru ca mi s-au intamplat numai lucruri bune de cand sunt cu Sanda, am inceput s-o alint cu «Ingere». Nici ea nu s-a lasat mai prejos si a ajuns sa-mi spuna «Soare»" - Bogdan Negroiu, de la formatia El Negro
×
Subiecte în articol: antimonden