x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Cristina Topescu

Patru intrebari pentru Cristina Topescu

07 Apr 2004   •   00:00

O iubitoare patimasa de patrupede, care crede ca oamenii sunt prea egoisti.

  • Cum este sa fii sentimental intr-o lume dominata de ratiune?

    In nici un caz mai greu decat pentru cei mai putin sentimentali, care au alte chinuri. Omul rece si indiferent la ce se intampla si altora are, cred, un alt tip de framantari. Un sentimental, chiar daca sufera uneori, nu-si pierde total speranta si nici increderea, tocmai pentru ca e sentimental. Sentimentalii nu pot fi cinici, iar cinismul banuiesc ca, pentru cei care-l practica, e un imens balast.

  • Ce nu trebuie sa lipseasca din universul tau pentru a te simti bine?

    Natura, animalele, cartile, prietenii si... televizorul (pentru ultimul ma dispretuiesc putin). Pe prieteni ii pretuiesc si incerc sa-i pastrez, pe ceilalti sigur nu-i pot pierde, decat atunci cand ii ia Dumnezeu. Iubitorii de animale ma inteleg. Ceilalti... dati-mi voie sa nu ma sinchisesc de parerea lor. Oamenii care nu iubesc, sau macar respecta orice fiinta lasata de Dumnezeu, nu ma intereseaza defel.

  • Rareori vorbesti despre fratii tai. Cum te intelegi cu ei?

    Rareori vorbesc pentru ca rareori sunt intrebata. Imi iubesc fratii si ma bucur foarte tare ca de la 16 ani incolo, am si eu un frate, iar mai tarziu, chiar doi. Intotdeauna i-am invidiat, cand eram copil, pe cei care aveau frati si surori. Si, pe urma, de ce va mirati? In general, nu-mi place sa vorbesc prea mult despre familia mea sau despre viata mea personala, nu v-ati lamurit pana acum?!

  • Ai in curte multi caini. Ai participat cu ei la concursuri de profil?

    Am un ciobanesc german, campion national. Am si mai multi „maidanezi" foarte cuminti si destepti. Ma preocupa problema animalelor si a naturii pe care, deopotriva, noi, oamenii le maltratam fara sa fim constienti ca, distrugand echilibrul ecologic, vom sfarsi prin a ne distruge pe noi insine, pe copiii nostri... Asta ca sa va ofer doar un argument in deplin acord cu egoismul care ne caracterizeaza.
    Dana Ciobanu

×
Subiecte în articol: antimonden