x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru - GETA NICOLESCU

Patru intrebari pentru - GETA NICOLESCU

18 Apr 2005   •   00:00

Sotia interpretului George Nicolescu

Cu ce v-a cucerit sotul dumneavoastra?
Cu muzica, bineinteles! (rade). Ne-am cunoscut la Cluj, din primul an de liceu, eram colegi de clasa. Nu si de banca! Dupa vreo doi ani, incepuse sa iasa mai mult pe scena, cu concerte. Eu eram cea care-l insotea la spectacole. Era un barbat chipes pe vremea aceea, canta foarte frumos. Cert este ca m-a convins sa fiu sotia lui. Nu mai conteaza, dupa atata vreme, cum si in ce fel m-a cucerit.

Dupa atatia ani impreuna, i-ati identificat punctul slab?
George este foarte sensibil, mult prea sensibil! La orice vorba poate iesi cu suparare mare. Intentia mea nu este sa-l necajesc, dar de multe ori asa iese. Trebuie sa fiu foarte atenta cum pun problema cand deschid o discutie. Sa ma port ca si cu un ou cu care vii de la piata. Nu numai ca e sensibil, dar si sufera mult cand il supara un cuvant, un gest. Le macina in el in loc sa se exteriorizeze.

Cum v-ati impacat cu viata artistica?
Mi-a placut foarte mult ce-a facut. Am fost alaturi de el tot timpul. Ma bucuram la fiecare succes si ma necajeam la fiecare insucces. Tin minte si acum dezamagirea pe care am trait-o la Mamaia, in ’86. George trecuse de selectie cu o piesa - compozitie proprie, dar au scos-o cu o saptamana inainte de concurs, fara sa fim anuntati. Ne-am trezit la Mamaia, ca am aflat de la altii vestea.

Ce va aduceti aminte despre lansarea lui in muzica?
Prima sa aparitie a fost la televiziune, in ianuarie 1973. Alexandru Bocanet a ascultat piesa "Eternitate" si s-a gandit vreo ora cum s-o difuzeze, pentru ca George este nevazator. A facut un videoclip in care majoritatea imaginilor erau perechi de ochi mai mari sau mai mici. Revista Contemporanul a numit-o "Gafa" in loc de "Gala lunii ianuarie". (Dana Ciobanu)

×
Subiecte în articol: antimonden