x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Peripetii - A.G. Weinberger s-a ratacit intr-un cimitir din Cairo

Peripetii - A.G. Weinberger s-a ratacit intr-un cimitir din Cairo

19 Iun 2004   •   00:00

Bluesman-ul roman A.G. Weinberger a trait in 48 de tari. Dar nu si-a lasat inima niciunde. Este astfel de pretutindeni si... de nicaieri.

"Cand vizitez o tara nu ma intereseaza obiectivele turistice, ci locurile in care traiesc oamenii amarati. Imi place sa vorbesc cu cersetorii, cu copiii strazii, cu localnicii simpli. M-am si ratacit intr-un cimitir din Cairo. M-a scos de acolo un pusti, nu inainte de a-i da 10 dolari", ne-a povestit Weinberger.

DEZAMAGIRI. Are familie in Romania, dar o viziteaza destul de rar. Ar fi vrut sa ramana printre romani, dar munca ii este mai apreciata in strainatate. "In tara asta nu exista varietate in show-biz, este o tara a copiatorilor si a clonatilor. Am locuit patru ani in America, dar acum voi sta, pentru un an, in Elvetia. Pe urma voi vedea unde voi mai merge. Am multe proiecte, voi publica o carte despre viata mea", ne-a spus artistul. Desi mai are foarte multe de spus in blues, Weinberger nu este prea cautat in Romania. "Am un singur clip, realizat de postul Antena 1. Nici cu spectacolele in baruri nu mai merge. Am revenit pentru o vreme in tara si nu am fost primit in locurile in care am cantat. Probabil ca nu vor sa-mi dea banii pe care ii merit si prefera nonvalori, pe bani putini", ne-a spus el, cu regret. Cel putin, fostul presedinte al Americii, Bill Clinton, ii apreciaza valoarea.

APRECIERE. In 1997, cand Clinton a vizitat Romania, a cantat si Weinberger la spectacolul organizat cu ocazia sosirii presedintelui. "I-a placut sincer muzica mea, caci el nu trimite oricui o scrisoare de felicitare. O pastrez si acum. Oricum, americanii apreciaza mai mult blues-ul decat romanii. In Chicago am castigat bani frumosi din spectacole. Dar si asa, tot n-am ramas printre ei. Poate, intr-o buna zi voi alege unde sa ma stabilesc", ne-a marturisit artistul. (Simona Ecovoiu)

×
Subiecte în articol: antimonden