x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Polanski îşi exprimă satisfacţia de a se putea simţi în siguranţă în Polonia

Polanski îşi exprimă satisfacţia de a se putea simţi în siguranţă în Polonia

08 Dec 2016   •   22:40
Polanski îşi exprimă satisfacţia de a se putea simţi în siguranţă în Polonia

Cineastul franco-polonez Roman Polanski şi-a exprimat miercuri satisfacţia de a se putea simţi în siguranţă în Polonia, după decizia Curţii Supreme care exclude extrădarea lui în Statele Unite, a semnalat televiziunea privată TVN24, citată de AFP. 

"În sfârşit, voi putea să mă simt în siguranţă în propria mea ţară, voi putea să merg liniştit în Salwator (cartier rezidenţial din Cracovia) la mormântul tatălui meu, sau la cel al lui Andrzej Wajda, prietenul meu", a declarat Polanski. 

Regizorul în vârstă de 83 de ani, care trăieşte la Paris, se bucură mai ales pentru că acest caz este "definitiv închis" şi regretă doar faptul că a trebuit să aştepte "atât de mult". 

Curtea Supremă a Poloniei a pus capăt definitiv, marţi, procedurii de extrădare spre Statele Unite a celui care a câştigat Premiul Oscar pentru filmul ''Pianistul'' (2002) şi Globul de Aur pentru ''Chinatown'' (1974), urmărit de justiţia americană pentru violarea unei minore în 1977. 

Curtea a respins recursul formulat de ministrul polonez al justiţiei, Zbigniew Ziobro, punând capăt definitiv procedurii de extrădare începute în 2014 la cererea justiţiei americane. 

Spre regretul său, Roman Polanski nu a mers în Polonia pentru a participa la funeraliile regizorului Andrzej Wajda, alt mare nume al cinematografiei, decedat la 9 octombrie 2016.AGERPRES

×