x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Premianţi la salsa

Premianţi la salsa

de Dana Cobuz    |    23 Aug 2009   •   00:00
Premianţi la salsa

Bucureştenii Andreea Georgescu (25 de ani) şi Adrian Popiţă (23 de ani), care dansează împreună de doar trei ani, vor reprezenta România în finala Campiona­tului Mondial de Salsa 2009 de la Miami.

Să fie doar spiritul latin sau e şi frumuseţea dansu­lui de vină că salsa a devenit un "sport" care aca­pa­rează tot mai mulţi adepţi în România? Pentru aceştia, dar şi pentru spectatorii fascinaţi de re­prezentaţia ofe­rită de dansatori, în ţara noastră (la fel ca şi în străi­nătate) se organizează atât de multe congrese şi concursuri, încât nu mai ştii care şi al cui e.

Cel mai proaspăt eveniment de acest gen din Ro­mânia s-a petrecut recent la Mamaia. Este vorba des­pre Romanian Salsa Festival, ediţia a IV-a, competiţie în urma căreia o pereche de dansatori români - An­dreea Georgescu şi Adrian Popiţă - s-a calificat în fi­nala Campionatului Mondial de Salsa care va avea loc în luna decembrie la Miami.

Adrian (23 de ani) şi Andreea (25 de ani) din Bu­cu­reşti sunt cei care au obţinut punctajul maxim în faţa unui juriu extrem de exigent format din arbitrii in­ternaţionali Raul Torres, Fernando Sosa, Rafael Gonzales, Tatiana Bonaguro şi Priscila Baschera.

Perechea a fost desemnată câştigătoare sâmbătă, 8 august, după două probe tehnice extrem de solicitante: freestyle şi coregrafie. În cadrul probei freestyle se punctează meritul tehnic, artistic şi capacitatea pe­rechii de a evolua pe o piesă ce durează exact două mi­nu­te. Concurenţii dansează pe o melodie necunoscută şi execută cât mai corect elemente de coregrafie care tre­buie să se armonizeze cu linia melodică.

Pentru proba de coregrafie, perechile pregătesc un moment pe o piesă la alegere, iar juriul punctează impresia artistică.
Circa 2.000 de spectatori, după estimările organizatorilor, au ales să îşi petreacă un week-end, cât a durat festivalul, pe ritmurile electrizante ale salsei şi să admire show-urile puse în scenă de invitaţii speciali ai evenimentului, Raul Torres, renumitul coregraf şi dansator originar din Cuba, şi premiata trupă ita­liană Tropical Gem. Evident, din program nu au lip­sit workshop-urile de dans şi petrecerile tematice.

×
Subiecte în articol: antimonden