x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Premiile MTV: o varza de Dambovita

Premiile MTV: o varza de Dambovita

24 Apr 2004   •   00:00

Evenimentul muzical al anului s-a remarcat printr-o organizare proasta si o sonorizare sub orice critica. In plus, ziaristii au fost tinuti in hol, langa WC-uri, iar vedetele au avut parte de un covor rosu batut in cuie.

Daca la prima editie a premiilor MTV am avut-o pe Kitty Cepraga imbracata numai in pene de paunita, anul acesta ne-am ales cu o Diana Munteanu care parca era proaspat scoasa de la rotisor. Langa puicuta, pardon, domnisoara Munteanu, statea tantos cocoselul Zara. Impreuna au intampinat vedetele care au calcat covorul rosu.
Dana Andronie , Roxana I. Ancuta
Premiile MTV Romania au fost suta la suta mioritice. Desi organizatorii au vrut sa redea atmosfera din strainatate, n-au reusit decat sa faca rost de un covor rosu care, de fapt, avea culoarea neagra de curat ce era! Iar ziaristilor le-au rezervat un loc intre doua WC-uri, pe unul dintre holurile Salii Palatului. Pentru ca ni s-a interzis accesul in sala de festivitate, am putut doar sa ne uitam la un ecran care transmitea ceea ce se intampla pe scena. Ce mai freamat, ce mai vuiet! Adrian Anghel, directorul postului MTV Romania, incerca sa ne explice raspicat care este locul nostru, al ziaristilor, si cum trebuie sa ne facem treaba. Aleluia! Intr-un final, Anghel a cedat si ne-a lasat sa intram in sala.

Si rosu si negru

Romanii sunt afaceristi pana-n maduva oaselor. La intrare, bisnitarii cereau pe un bilet 1.000.000 de lei, care costa, de fapt, 600.000. Pe langa acestia se aciuase si un vanzator ambulant de covrigi: „Ia covrigul, neamule, cu 5.000 bucata". Oleaca mai incolo, vedetele se desfasurau pe covorul rosu. Anul acesta, VIP-urile nu si-au mai facut aparitia in limuzine. Trupa Voltaj a venit cu cateva minute mai devreme, intr-un microbuz. De aceea, organizatorii i-au gonit de pe covor si i-au rugat sa-si faca aparitia numai atunci cand vor fi chemati. Motiv de indignare pentru baieti, care au vazut covorul negru in fata ochilor. Pana la urma au calcat si ei in picioare presul fermecat al MTV-ului, fara a fi luati in seama de prezentatorii Diana Munteanu si Mircea Zara.

Nici n-a pasit bine pe carpeta, ca Mihai Pocorschi a si inceput sa injure. S-a impiedicat de o bucata de covor si era sa-si rupa gatul.

Zi-le Loredana!

Printre cei care stateau pe margine si criticau vedetele se afla si Dan Tomescu, seful trupei de travestiti Divas. Pe sapca lui scria 69 si se intreba de ce Adrian Anghel nu le-a chemat pe „fetele" lui sa inmaneze un premiu. Tot el si-a raspuns: „Cum ar fi, draga, sa ma prezinte pe mine? Ca doar nu sunt primar...".

Amfitrioana show-ului, Loredana Groza, merita nota 10! Pentru ea, prezentarea evenimentului a fost o distractie. A aratat impecabil si n-a scos nici o perla. Si-a schimbat hainele de sase ori, dar naravul ba! Ea a fost cea care le-a mai spalat din pacate organizatorilor. Loredana a fost nominalizata la cinci sectiuni, dar a inhatat doar un singur trofeu, pentru „Cea mai buna voce feminina".

De apreciat ca MTV nu i-a lasat pe nominalizati sa faca playback. Numai asa trupa Class a dat clasa, prin simplul fapt ca n-a mai prestat cu microfonul inchis. Jos palaria, Zdob si Zdub. Moldovenii au demonstrat ca sunt, intr-adevar, cantareti. Roman Iagupov n-a falsat, desi s-a zbantuit de i-a iesit untul. Ne-au oferit un spectacol pe cinste. Bravo lor! Nu acelasi lucru se poate spune despre 3rei SE si Akcent, care n-aveau ce sa caute la Premiile MTV. Cosmin de la Ca$$a Loco nu s-a putut abtine sa nu comenteze premiul castigat de Gia: „Noroc cu tata, care are bani". Sac, de data asta Ca$$a nu s-a mai bucurat ca cineva a luat teapa!

Patratelul rosu

Cartonas rosu pentru toti cei care au folosit cuvinte triviale, in loc de multumiri. Pe lista neagra se afla: BUG Mafia, Parazitii si Ca$$a Loco.

Atentie, MTV Romania! Si anul trecut au fost cantareti azvarliti, nu stim dupa ce criterii, in anumite sectiuni. Istoria s-a repetat: Cheloo s-a trezit ca e nominalizat la „Cea mai buna voce masculina", iar Hara, la „Cea mai buna trupa pop". Alooo, nu mai amestecati merele cu perele!

Editia a doua a premiilor MTV se anunta a fi cel mai important eveniment al anului. Cel putin, prin prezenta artistilor internationali: Dina Vas, Scooter, Kevyn Little, Hanadi. Insa a iesit o varza de Dambovita.

De la Acasa, la MTV

Dana Savuica a fost eleganta si sexy. Nu s-a mai imbracat uschit, ci si-a pus o rochie vaporoasa, pentru a da bine pe langa domnul de la primarie. A facut pereche cu Adrian Popescu, consilierul primarului Vanghelie, pentru a premia trupa BUG Mafia. Culmea ridicolului: tocmai un politician sa le inmaneze trofeul baietilor rai de cartier. Daca ei s-au ales cu un premiu, oficialul a primit huiduielile. Iar Savuica a zis: „Rusinica!".

Corondan, halal printesa, iar Munteanu, halal Dj-ita!

Gianina Corondan a venit chitita sa faca show. Ii mai lipseau silicoanele ca sa fie Jojo. Roz din cap pana-n picioare, printesa Gianina si-a tras pe nas o pereche de ochelari din plastic, cu lentile ca de libelula. Daca e sa tinem cont de tinuta de gala, se prea poate ca Gianina Corondan sa fi stat cateva ore in fata oglinzii. Dar, vai!, a uitat de calcaie! Calcaie care erau negre. S-a maimutarit prin fata ziaristilor, asteptand sa fie luata in primire de Diana Munteanu si de Mircea Zara.

Mafia a luat doua premii din cinci nominalizari

BUG Mafia n-a ratat nici la acest eveniment ocazia de a pune pe tapet problema cenzurii si a pirateriei. „Romania este o gaura neagra. Din cauza pirateriei, nu ne baga lumea in seama", a declarat Tataee. Stiati ca in Timisoara albumele BUG Mafia piratate se vand mai scump decat cele originale? Ei bine, pentru baietii BUG este un motiv de mandrie. Caci fanii dau bani grei ca sa-i aiba. Mafia a luat doar doua premii din cinci nominalizari.

Covor rosu, cuie si ciocan

Cu doar cateva minute inainte de a sosi invitatii, covorul rosu a fost batut in cuie. Numai romanii puteau sa ia ciocanul in mana si sa se apuce de lucru pe ultima suta de metri. Bineinteles ca totul a fost facut la mantuiala. Astfel ca mai multe vedete s-au impiedicat in presul oferit de organizatorii MTV. Cea mai pitoreasca aparitia a avut-o Despotul de la Vita de Vie, care a aterizat la eveniment cu rucsacul in spate.

La MTV, ca la Big Brother

Putini au fost fericitii care sa asiste la gala Premiilor MTV din sala. Asa ca nefericitii fara bilet n-au avut incotro si s-au chiorat la televizor. Interesanta experienta, am spune, caci transmisia de la MTV a fost parca rupta din casa Big Brother. Spunem acest lucru pentru ca, oricat au incercat sa se fereasca de microfoane, invitatii si premiantii puteau fi auziti nu numai de pe scena, ci si din culise. Indicatiile regizorale s-au auzit perfect la tv-ul de acasa, astfel ca ca am stiut exact cand o sa-si schimbe Loredana hainele, cand trebuia sa se termine discursul vreunui invitat sau cand trebuia sa iasa din scena.

Show-ul MTV a fost atat de alert, incat ne-am bucurat ca mai sunt si alte televiziuni si i-am putut descoperi mai pe indelete pe invitatii straini. Spre exemplu, Kevin Lyttle a zbughit-o de pe scena Salii Palatului direct in studioul emisiunii lui Andrei Gheorghe. Si ne-a oferit o lectie de distractie, intr-o babilonie anglo-romaneasca. Mai mult, Kevin ne-a aratat cum se danseaza la el acasa, in Insulele Grenadine, avand-o drept partenera pe Anda Adam. Interpreta R""n""B a remarcat ca dansul lui Kevin Lyttle aduce mult cu manelele noastre, asa ca Gheorghe le-a cantat un „Oooof, viata mea", in maniera personala. Ce mai dansau silicoanele Andei si ce se mai bucura Lyttle! (Dana Ciobanu)


Castigatorii Premiilor MTV Romania

  • "Cea mai buna formatie rock" - Cargo;

  • "Cel mai bun artist pop" - Class;

  • "Cel mai bun etno" - Zdob si Zdub;

  • "Cea mai buna voce masculina" - Stefan Banica Jr;

  • "Cea mai buna voce feminina" - Loredana;

  • "Cea mai buna prestatie live" - Vita de Vie;

  • "Cel mai bun site" - Gia;

  • "Cel mai bun artist debutant" - Spicy;

  • "Cea mai buna piesa" - "Clipe", 3rei Sud Est;

  • "Cel mai bun dance" - O-zone;

  • "Cel mai bun artist hip-hop" - BUG Mafia;

  • "Cel mai bun videoclip" - Andra feat Tiger One - "Vreau sarutarea ta";

  • "Cea mai buna trupa" - Voltaj, "Noapte Buna";

  • "Cel mai bun album" - BUG Mafia, "Baieti buni";

  • Premiu pentru intreaga activitate: Gica Petrescu
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden roşu mafia