x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari

01 Iul 2020   •   11:12
Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari
Sursa foto: antena3

Producătorul Harvey Weinstein a oferit despăgubiri de 19 milioane de dolari mai multor femei pe care le-a agresat sexual, transmite AFP. Acesta a fost condamnat pentru viol în luna martie.

Despăgubirile urmează să fie aprobate de două instanțe. Procesele civile au fost intentate împotriva producătorului de 68 de ani și a studioului acestuia.

"Harvey Weinstein şi The Weinstein Company au greşit faţă de angajaţii lor. După hărţuiri, ameninţări, discriminare şi discriminare de gen, s-a făcut puţină dreptate pentru aceste supravieţuitoare", a declarat procurorul Letitia James, care nu a precizat însă numărul victimelor. 

În plângerile formulate împotriva lui Weinstein se arată că acesta "le cerea angajatelor sau le forţa să aibă contacte sexuale neconsimţite, în schimbul păstrării locului de muncă sau pentru a avansa în carieră".

Avocatul mai multor reclamante, Douglas Wigdor, care reprezintă mai multe reclamante, a criticat propunerea de acord, pe motivul că aceasta nu acceptă nicio responsabilitate pentru faptele sale. El o reprezintă în special pe Tarale Wulff, o fostă chelneriţă care a depus mărturie în proces, declarând că fostul producător de film a violat-o în unul dintre apartamentele sale, în 2005.

Weinstein, declarat vinovat în februarie de viol şi agresiune sexuală, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, după un proces extrem de mediatizat, desfășurat la New York.

Aproape 90 de femei, inclusiv Angelina Jolie şi Salma Hayek, l-au acuzat, în mod public, pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Cele mai multe dintre fapte s-au prescris.

Producătorul a fost pus sub acuzare, în luna aprilie, într-un al treilea dosar de agresiune sexuală, în cadrul unui proces care se va desfășura la Los Angeles.

×