x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Profii de pe sticla

Profii de pe sticla

16 Apr 2004   •   00:00

Ce au in comun Teo si Andrei Gheorghe cu Ovidiu Ioanitoaia, Cristina Topescu, Simona Gherghe, Gabriela Avram, Gyuri Pascu si Magda Vasiliu, in afara ca sunt vedete tv? Faptul ca toti trebuia sa ajunga profesori.

Toti cei amintiti si altii ca ei au o „boala incurabila" comuna: televiziunea. N-au devenit dascali, asa cum ar fi trebuit. Au fost pe rand cand elevi, cand profesori. Dar in studiourile tv.

Catalin Stefanescu, Romania 1, „Garantat 100%": „Am fost profesor, dar nu dupa absolvirea Facultatii de Filologie (romana-engleza), ci in timpul ei. Am trait o experienta senzationala, ca suplinitor, la un liceu din Govora, pe care... n-as mai repeta-o. Trebuie sa fii facut sa fii profesor, asa cum eu le pastrez o amintire frumoasa unora dintre dascalii mei din facultate. De la ei am deprins ceva esential pentru actuala mea ocupatie din televiziune: stiinta de a povesti".

Nadira, PRIMA TV, Meteo, a absolvit Filologia si e hotarata sa fie profesoara daca i s-ar oferi un job bun intr-o tara pe gustul ei... „Televiziunea ma fascineaza, totdeauna mi-am dorit sa fac o cariera in directia asta. Nu spun niciodata ca ma duc la serviciu, cand plec la inregistrari, ci la pasiunea mea. Ii respect pe profesori, dar mereu am avut o problema cu ei: i-am imitat, i-am poreclit. Daca as fi ajuns la catedra, sigur mi s-ar fi platit cu aceeasi moneda de generatiile care vin".

Mihaela Craciun, TVRi, „Prima pagina", „Legile integrarii". A terminat Facultatea de Istorie, dar n-a profesat niciodata, iar explicatia ei este una cat se poate de pertinenta: „Pana la urma, si televiziunea tot un fel de profesorat este. In unele emisiuni, trebuie sa-mi abordez invitatii destul de didactic, sa-mi raspunda la obiect. Pe de alta parte, la sfarsitul emisiunii trebuie sa ramai cu ceva, altfel inseamna ca lectia n-a fost interesanta. M-ar fi tentat o cariera universitara, daca televiziune n-ar fi meseria mea de suflet".

Virgil Iantu, PRIMA TV, „Big Brother". „Dupa facultate n-am ajuns la catedra, pentru ca ar fi insemnat sa renunt la ceea ce facusem pana atunci: cantam in corul Madrigal. Pe diploma mea de licenta scrie, intr-adevar, ca dupa absolvirea Academiei de Muzica, sectia Pedagogie, dascal ar fi trebuit sa ma fac, dar eu nu voi renunta niciodata sa cant. Televiziunea a aparut in viata mea intamplator. E o poveste frumoasa, din care am mereu cate ceva de invatat. N-am aere de superioritate, dimpotriva, primesc critici din partea colegilor. Pe moment, orgoliul imi da ghes, dar sunt constient ca numai ascultand pot evolua".

×
Subiecte în articol: antimonden