x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Radio Vacanta are trei sindicate

Radio Vacanta are trei sindicate

05 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Pentru multi, Radio Vacanta nu spune mare lucru. Numai turistii care vin pe Litoral de ani in sir sa fi dus faima acestui post mai departe de malul marii, acolo unde el emite. Odata terminat sezonul estival, DJ-ii se muta la Radio Constanta.
CRISTINA OLOGEANU

Am ajuns la sediul Radio Vacanta intr-o dupa-amiaza torida. Imobilul unde se afla sediul postului parea parasit. In hol se aflau o multime de boxe, un pupitru de sunet si foarte multe radiouri vechi. Cum postul emitea, era imposibil sa nu fie cineva in cladire. Asa ca am urcat in studioul de emisie. Am dat peste Adrian Doros. Dar, pentru ca avea treaba, am fost nevoiti sa vorbim in reprize despre Radio Vacanta.

ISTORIE. Radio Vacanta se confunda cu zgomotul valurilor, cu adierea brizei, cu nisipul fierbinte si cu razele calde ale soarelui pe Litoral inca din 1966, anul in care a luat fiinta. Difuza emisiuni de divertisment si programe in 5 limbi: romana, engleza, franceza, germana si rusa. Acum emite doar in romana. El poate fi auzit in perioada 1 mai - 15 septembrie pe frecventa 100,1 Mhz. In extrasezon, din 1990, cei de la Radio Vacanta se fac auziti la Radio Constanta. De fapt din ’90 problema se pune astfel: nu cei de la Radio Vacanta muncesc la Radio Constanta, ci invers. In timpul anului, acesta din urma emite pe doua frecvente: 100,1 MHz si 909 KHz. "Cand se despart frecventele, o parte din cei de la Radio Constanta trec la Radio Vacanta. Este o mutare interesanta, prin care cred ca am trecut toti. Este incitant sa te transformi intr-un DJ, dupa ce in decursul anului prezinti emisiuni pe un cu totul alt ton", ne spune Adrian. Asta nu inseamna ca la postul estival de radio nu exista seriozitate.

TRADITIE. La Radio Vacanta anului 2004 lucreaza trei stiristi, patru prezentatori (DJ) si doi "responsabili muzicali". Toti sunt tineri. "Chiar suntem mandri ca unul dintre acesti responsabili muzicali, respectiv Liviu Predescu, face parte din juriul Festivalului Mamaia 2004". "Cand se pierde sau se gaseste vreun copil ratacit se aduce imediat la sediul Radio Vacanta, iar noi anuntam pe post parintii de recuperarea copilului. Anul trecut s-a inregistrat chiar un record de copii gasiti. In decurs de mai putin de o ora, un coleg de-al meu avea nu mai putin de 12 copii in studio". Adrian s-a trezit in studio si cu un copil care nu vorbea decat germana. Gandindu-se ca parintii copilului vor anunta disparitia mai intai la Politie, Adrian a sunat la Politie. In cele din urma, problema s-a rezolvat tot pe unde radio.

INGINERI. Meseria de baza a multora dintre angajati este aceea de inginer. Dar mai sunt si filologi, juristi, un absolvent de filosofie, dar si absolventi de jurnalistica. Ulterior, dupa ce s-a infiintat in Constanta Facultatea de Comunicare David Ogilvy, inginerii au urmat cursurile acesteia. Pe langa oamenii cu multiple specializari, Radio Vacanta mai are ceva: trei sindicate. Cel mai vechi este Sindicatul Liber Radio Constanta, afiliat la Federatia Sindicatelor din Radiodifuziune. Al doilea, in ordine cronologica, este Sindicatul Liber din Societatea Romana de Radiodifuziune - Filialala Constanta, condus chiar de interlocutorul nostru, Adrian Doros. Cel de-al treilea sindicat este Filiala de Constanta a Sindicatului Radio Romania.

RATACITI

"Cand se pierde sau se gaseste vreun copil ratacit se aduce imediat la sediul Radio Vacanta, iar noi anuntam pe post parintii de recuperarea copilului. Anul trecut s-a inregistrat chiar un record de copii gasiti"

MUTARI

"Cand se despart frecventele, o parte din cei de la Radio Constanta trec la Radio Vacanta. Este o mutare interesanta prin care cred ca am trecut toti. Este incitant sa te transformi intr-un DJ, dupa ce in decursul anului prezinti emisiuni pe un cu totul alt ton" - Adrian DJ Radio Vacanta

CONCURSURI

|n fiecare var`, celebrul post local Radio Vacan]a se implic` n organizarea [i prezentarea unor evenimente de pe Litoral: concursuri cu premii [i competi]ii la malul m`rii. Printre acestea se num`r`: Festivalurile de muzic` u[oar` Mamaia [i Mamaia Copiilor, Gala T~n`rului Actor, T~rgul Na]ional de carte, Festivalul Callatis Mangalia, Campania Na]ional` Antidrog [i antitrafic de persoane, festivaluri de folclor.

Jurnalul National, in misiune pe Litoral

Daca v-ati deghizat in paparazzi si ati pozat vreo vedeta si vreti sa apara la gazeta, nu ezitati sa ne contactati. Daca se nimereste sa fiti chiar Aurelian Temisan, Adrian Enache sau Elena Carstea, Andreea Balan, Andreea Banica, Dana Nalbaru, Teo si va aflati in cautarea iubirii (pierdute) ne puteti scrie si vi se va rezerva un loc la rubrica de matrimoniale estivale.

Adresa noastra: Piata Presei Libere, nr.1, corp D, etaj 8 sau dana.andronie@jurnalul.ro
×