x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden RBA renunta la Györfi

RBA renunta la Györfi

01 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
PE LIBER - Daniel@ a "patit-o" din cauza manelelor Scandalul dintre Daniela Györfi si casa ei de discuri, RBA, inca este in toi. Si asta pentru ca, pana in momentul de fata, ambele parti nu au facut decat sa-si arunce reciproc diverse reprosuri.
ROXANA I.ANCUTA

Se pare ca, pana la urma, conflictul se vrea a fi incheiat de RBA, care, printr-un comunicat oficial, doreste sa rezilieze contracul cu Daniela. Nemultumirile RBA sunt legate de faptul ca Daniela nu si-a mentinut o "imagine decenta" si ca a recurs la colaborarile cu diversi manelisi, fara acordul reprezentantilor RBA. La randul ei, Györfi spune ca RBA nu a promovat-o suficient si ca nu a beneficiat de facilitatile pe care alti artisti le au din partea caselor lor de productie.

DECLARATIE. Iata pozitia RBA: "In data de 22.02.2002, Daniel@ Györfi a semnat un contract de cesiune cu casa de discuri RBA, pentru o perioada de trei ani. Atunci s-a decis, de comun acord cu artista, promovarea unei alte imagini. Mai matura si mai decenta, opusa celei vechi, marcata de sexualitate agresiva si chiar vulgara. (...) In vara lui 2004, Daniel@ colaboreaza cu Liviu (Mititelu) la remixul piesei «De ce ma minti?». In toamna, artista apare pe piata manelelor, inregistrand cateva manele atat cu Liviu Mititelu, cat si cu Florin Salam, fara acordul casei de productie, aducand astfel grave prejudicii RBA. A fost ultima data cand Daniel@ nu si-a respectat contractul cu RBA.

DIRECTOR. Radu Baron, alaturi de Alina Sorescu si Deea (N&D)

Colaborarea RBA cu Daniela Györfi s-a dovedit a fi greoaie si ineficienta, din cauza lipsei de seriozitate si caracterului oportunist pe care artista le-a manifestat in timpul contractului. In consecinta, RBA a propus artistei rezilierea pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se va apela la instanta pentru rezilierea contractului pe cale judecatoreasca si recuperarea prejudiciilor". Daniela Gyorfi este si ea de acord sa incheie socotelile pe cale amiabila cu RBA, chiar daca, initial, ne-a declarat ca nu si-a dorit neaparat sa plece de-aici.

VREA SI MANELE. "Pe de-o parte, colaborarea cu RBA m-a ajutat.

Pe de alta parte, nu. Sincer, n-as fi reziliat contractul, pentru ca, personal, sunt o fire mai stabila si m-am obisnuit cu ei. Dar problemele au inceput de cand am colaborat cu Liviu. Si le-am cerut acordul pentru aceasta colaborare, iar Radu Baron, reprezentantul RBA, chiar a spus ca ne va face un videoclip pentru piesa «De ca ma minti?». Nu a fost asa. Acum, am inceput o colaborare cu Nick de la N&D. Nu a fost de acord. L-a sunat pe Nick sa-i spuna sa nu-mi mai faca melodia. Eu nu lucrez cu oameni care n-au incredere in proiectele mele. Daca se inceteaza cu defaimarea asta in presa, mai discutam." Acum, Gyorfi se pregateste sa plece intr-un turneu, in America, impreuna cu Florin Salam, Florin Petrescu de la Vacanta Mare si altii.

ALBUM CU SALAM

"Eu cant muzica mea si manele pentru ca se cer si imi plac si mie. Pana-n Pasti voi scoate un album cu Florin Salam. Oricum, domnului Radu Baron ii multumesc pentru colaborare si pentru ca s-a gandit sa rezilieze contractul, si-i urez mult succes" - Daniela Gyorfi, cantareata
×
Subiecte în articol: antimonden