x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Record - 70 de ore in fata televizorului

Record - 70 de ore in fata televizorului

19 Sep 2005   •   00:00

Un american a reusit sa doboare recordul mondial pentru cel mai mult timp petrecut in fata televizorului. Suresh Joachim a stat in fata micului ecran timp de 69 de ore si 48 de minute.

De ce au ouale pete?


Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Oxford, punctele si petele de pe coaja oualor multor specii de pasari constituie nu numai un camuflaj, ci si un mijloc de siguranta pentru ca ouale sa nu fie strivite de femela. Pigmentarea cea mai puternica este intalnita in portiunile cele mai vulnerabile ale cojii.


Oktoberfest in Munchen


Organizatorii Oktoberfest din München se asteapta ca, pana la finalul targului (3 octombrie), peste 6 milioane de vizitatori sa-i "calce pragul". Petrecerile au inceput dupa traditionalul strigat "O’zapft is’!" (S-a dat cep butoiului!).

Belgia - Bataie cu perne in centrul orasului


La sfarsitul saptamanii trecute, toti locuitorii localitatii belgiene Roeselare au luat parte la o bataie generala. Ei doresc, astfel, sa intre in Cartea Recordurilor pentru cea mai mai mare bataie cu perne din lume.

Revenire - Un nou album Mireille Mathieu


Cunoscuta in strainatate ca una dintre principalele ambasadoare ale muzicii franceze, Mireille Mathieu, care a cantat in fata unor personalitati precum George Bush, Ronald Reagan sau Vladimir Putin, va sarbatori 40 de ani de cariera, in noiembrie, cu un al 38-lea album si o serie de recitaluri. Potrivit AFP, "Domnisoara din Avignon", cum este ea numita, a vandut mai mult de 122 de milioane de discuri si a inregistrat 1.200 de cantece, printre care "Mon credo", "Une histoire d’amour". Mireille Mathieu isi administreaza cariera singura, avandu-le alaturi pe sora si pe mama sa de 83 de ani.

Record - 70 de ore in fata televizorului


Un american a reusit sa doboare recordul mondial pentru cel mai mult timp petrecut in fata televizorului. Suresh Joachim a stat in fata micului ecran timp de 69 de ore si 48 de minute, depasind cu mult vechiul record de 50 de ore si 7 minute. Americanul a petrecut tot acest timp stand pe o canapea de piele si urmarind numai si numai programele postului de televiziune ABC. El a avut posibilitatea de a lua cate o pauza de cinci minute la fiecare ora si una de 15 minute la fiecare opt ore. In restul timpului, el a fost nevoit sa priveasca neincetat spre ecran. Suresh Joachim nu este un strain pentru Cartea Recordurilor - el mai detine alte 16 recorduri, printre care cea mai lunga durata de stat intr-un singur picior (76 de ore si 40 de minute) si participarea la un joc de popice timp de 100 de ore.

Iran - Cel mai mare covor din lume


O firma din Iran va tese cel mai mare covor manual din lume, care va avea in final 5.700 mp si va cantari 45 de tone, a anuntat agentia oficiala Wam din Emiratele Arabe Unite. Pentru fabricarea covorului, care este destinat unei moschei din Abu Dhabi, sunt necesare 30 de tone de lana si 15 de bumbac. O mie de muncitori iranieni vor lucra timp de doi ani la giganticul covor, care va fi predat cu o garantie de 10 ani. Moscheea, unde va fi instalat covorul, este consacrata seicului Zayed Ben Sultan Al-Nahian, fondator si presedinte al Emiratelor Arabe Unite de la crearea lor, in 1971, decedat in noiembrie 2004.

Constructie - Pod pentru veverite, in Cehia


Autoritatile din orasul ceh Sokolov au construit un model unic de pasarela, pentru a permite veveritelor sa traverseze o strada fara a risca sa fie lovite de masini, relateaza AFP. Noua constructie face parte dintr-un proiect de amenajare a unui parc pentru care este nevoie de suma de 10.000 de euro. Primarul din Sokolov, Karel Jakobec, a precizat ca acest proiect a fost sponsorizat de o braserie. Podul este suspendat intre doi copaci, la sapte metri inaltime si trece pe deasupra strazii care imparte in doua parcul. Veveritele fac parte dintre speciile amenintate si sunt protejate in Republica Ceha.
×
Subiecte în articol: antimonden