x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Revelion 2006 - Rapirea Voua din SeReI

Revelion 2006 - Rapirea Voua din SeReI

de Simona Ecovoiu    |    13 Dec 2005   •   00:00
Revelion 2006 - Rapirea Voua din SeReI

Membrii Grupului Voua vor prezenta, la National TV, in seara de Revelion, un moment umoristic nu tocmai digerabil pentru cei vizati si, eventual, lipsiti de simtul umorului: "Rapirea din SeReI".

Personajele reale Ovidiu Ohanesian, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Omar Hayssam si Mohammad Munaf devin Ovidiu Hopa, Marileana, Sorin Mistoci, Omar Bastan si Muhamad Pilaf.

HOTEL DE CINCI SALTELE. In varianta umoristilor, cei trei pleaca la Bagdad nu in delegatie, ci in calitate de castigatori ai unei vacante de 55 de zile, bilete gasite in pungile cu cipsuri. Excursia a fost asigurata de firma-fantoma SRI SRL, care, conform scenariului, ofera excursii de neuitat: plimbari cu masini-capcana, peisaje explozive, sport extrem cu aruncari in aer, hotel de cinci saltele si aer conditionat la 40 grade Celsius. Marileana este interpretata de actrita Marinela Chelaru, care poarta in loc de geanta o papornita, baietii fiind dotati cu geamantane cu etichete si umbrele de soare. Ea are o singura grija: sa nu i se fure trusa de farduri. Cei patru sunt indesati intr-un Trabant, masina rapitorilor, nu inainte ca soferul sa-si ceara scuze pentru intarziere: "Am avut o livrare de bomba la guvern, sefu’, si s-a prelungit, ca stiti ce mocaiti sunt". Pentru a creste "tensiunea" telespectatorilor, faza este intrerupta de publicitate: "Vrei sa ajungi gelebru? Vrei sa te blimbi cu avionul pe banii statului? Vrei sa inveti cum se face rabire, cum se fage negociere, cum se fage recuberare? Inscrie-te la gursurile Societatii Romano-Irakiene". Sa revenim: cei patru ajung la destinatie. Pe pereti, indicatoare: "Spre Al Geazira", "Spre celula de criza", "Spre grota lui Saddam - reduceri pentru primii zece clienti". Marileana pune mana pe telecomanda televizorului, dar apasa gresit, producand afara o explozie: "Pardon, le-am incurcat!". Cand rapitorul-sef ii da salul jos, o ia la fuga: "Bai, sunteti idioti? Ati rapit-o pe ma-sa?".

ASORTATA. E clar ca ziarista este in centrul atentiei, din moment ce i se aduce o carpeta care se asorteaza cu machiajul. La clasica filmare cu rapitii, cameramanul Mistoci se da expert: "Stoop! Ce-i asta, ma? Te crezi la nunta? Iei cadrul general si apoi vii din lateral si te apropii de noi". Romanii se cearta si pe prompter, caci irakienii il tin pe verticala, iar ai nostri nu pot citi decat pe orizontala. In cele din urma, are loc negocierea cu Basescu, insa ziaristii nu au chef sa revina acasa. In plus, la Aeroportul "Henri Coanda" nu-i asteapta nimeni. Urmeaza memorabila conferinta de presa, unde rapitii nu declara nimic. Basescu, interpretat de Adrian Fetecau, le promite romanilor ca, peste 50 de ani, va elucida misterul. Ca bonus, National TV ne pune la dispozitie si aceasta scena, ce ar urma sa se petreaca in 2056: "Ei bine, v-am pacalit. Nu va spun nimic. Tot ceea ce va pot spune este ca statul n-a dat nici un ban pentru rascumparare". Dupa care, Base ia o valiza si le-a da teroristilor: "Aici sunt banii dumneavoastra, ultima transa. Sa traiti bine. Ha-Ha-Ha".

BASCALIE
Liderul Grupului Voua, Adrian Fetecau, a fost cel care a gandit aceasta pilula umoristica: "Timp de 55 de zile, romanii au stat cu sufletul la gura, caci viata ziaristilor rapiti in Irak atarna de un fir de ata. Nu intentionam sa-i suparam pe cei implicati, dimpotriva, noi toti trebuie sa ne detasam un pic, mai ales ca povestea a avut un final fericit. Le-am pus si porecle, i-am imbracat pe actori intocmai personajelor reale. Am facut rost si de patura pusa pe fundal in secventele difuzate de rapitori. Am cumparat-o din piata, cu cateva sute de mii de lei". Filmarile au avut loc in mai multe locatii, inclusiv intr-un bar, si s-au desfasurat pe parcursul mai multor ore. Membrii grupului sunt con- vinsi ca parodia va fi pe gustul telespectatorilor, asteptan- du-se la audiente-record.

×
Subiecte în articol: antimonden