x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Rita Onisca Muresan - Creatoare specialista in Criminalistica

Rita Onisca Muresan - Creatoare specialista in Criminalistica

24 Iun 2004   •   00:00

Rita Onisca Muresan e un copil mare. S-a specializat in Criminalistica, dar plange la Stirile de la ora 5:00 si cand vede copii nefericiti. Are ca prieteni apropiati mari vedete internationale, dar nu se lauda cu asta.

DANA CIOBANU

De mica a fost in centrul atentiei. In clasa intai era prezentator la Cantarea Romaniei, apoi a devenit loctiitoarea Polianei Cristescu pe judetul Prahova, la pionieri, sefa de unitate. Era o mica vedeta pe plan local. La liceu se imbraca "sui", in haine pe care bunica, croitoreasa de meserie, i le facea dupa propriile schite. Acum, Rita are propria casa de moda si e unul dintre cei mai apreciati designeri din Romania.

COLECTII. "Copil fiind, am avut norocul sa am mai mult decat cei de varsta mea si dadeam mereu haine si mancare celorlalti, motiv pentru care mama ma certa tot timpul. Intotdeauna aveam grija de colegii mei de joaca, sa nu se loveasca, sa nu se bata, de parca as fi fost mama lor." A terminat Liceul Pedagogic din Ploiesti si a vrut sa-si ia un post la Scoala de Copii din Busteni, insa parintii nu au fost de acord, "pentru ca erau convinsi ca o sa aduc un copil acasa in fiecare saptamana, de sensibila ce sunt". A fost totusi invatatoare o jumatate de an, dupa care a dat examen la Drept. "Parintii nu m-au lasat sa dau examen la Design sau Psihologie. Si atunci a fost Dreptul. Oricum, m-a ajutat si intuitia care mi s-a dezvoltat citind foarte multe carti politiste. Stiu colectia "Enigma" pe de rost. Tatal meu are o biblioteca impresionanta si pedeapsa mea, in copilarie, cand greseam cate ceva, era sa asez cartile pe edituri, colectii si ani de aparitie. Daca nu aranjam biblioteca… toata vacanta de vara, de o visam si noaptea!".

DEPRINDERI. Acum, prietenii refuza sa mearga cu Rita la filme politiste, pentru ca o ia gura pe dinainte si le spune deznodamantul de la inceput. "Eu voiam sa ma fac procuror, dar tata imi spunea ca o sa ajung notar sau avocat, nu sa "intorc mortii". Viata a vrut altceva, am castigat Miss Romania Top Model, am plecat in strainatate, am ajuns manechin la Milano, am facut si facultatea in paralel, insa nu am mai "intors mortii". Totusi, am terminat Dreptul si chiar m-am specializat in Criminalistica".

Rita Muresan continua sa ajute cat poate de mult copiii. A facut zeci de drumuri la maternitate pentru a duce lapte si scutece bebelusilor abandonati. "Particip la tot felul de licitatii in scop caritabil si cumpar multe lucruri de care nu am nevoie. Asa m-am ales cu un tablou imens, de doi pe trei metri, care infatiseaza un rinocer albastru, pe care l-am daruit sotului meu. Anul trecut, i-am trimis unei fetite de 4 ani, care urma sa fie operata la ochi, un Mos Craciun cu un sac de jucarii precum cele pe care le cumparasem pentru fetele mele, Rebecca si Gloria. Dar nu m-am putut duce sa fiu langa ea cand a primit cadourile, pentru ca sunt foarte sensibila si nu as fi rezistat. Eu plang si la stirile de la ora 5:00", spune designerul. Tot din grija pentru copii, de aceasta data pentru fiicele ei, evita pe cat posibil sa zboare in acelasi avion cu sotul ei, Nelu Muresan. "Am mers amandoi foarte mult cu avionul pana acum si ni s-au intamplat tot felul de accidente. Ca sa reducem la jumatate sansele unei catastrofe, calatorim separat".

AMICI

Rita pleaca foarte des in strainatate, pentru ca acolo se afla majoritatea prietenilor ei, pe care i-a cunoscut mai ales in timpul celor patru ani in care a profesat ca model la Milano. Este pasionata de cursele de masini din cauza lui Flavio Briatore, patronul echipei Renault. "Pe Flavio il stiu din 1993 si chiar daca nu ne vedem in fiecare zi, avem o relatie de parca nu ne-am intalnit de ieri. L-am cunoscut prin Monty Shadow, unul dintre cei mai mari fotografi din lume in acest moment. Monty este image maker-ul lui Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carol Alt, Sylvester Stallone si al multor alte celebritati. Tot prin Monty i-am cunoscut pe cei enumerati mai inainte, dar si pe John Richmond si pe fiica sa, Hanely. Cu ea sunt prietena de mai bine de patru ani si ea mi-a facut cunostinta cu David Hasselhoff si cu Tiger Woods, campionul mondial la golf", ne-a povestit Rita.
×
Subiecte în articol: antimonden rita