x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Roger Taylor (Duran Duran) - "Cred ca am fi vrut sa fim ca Stones"

Roger Taylor (Duran Duran) - "Cred ca am fi vrut sa fim ca Stones"

de Alex Revenco    |    12 Oct 2006   •   00:00
Roger Taylor (Duran Duran)   -  "Cred ca am fi vrut sa fim ca Stones"

Roger Andrew Taylor (n. 1960) canta de la 12 ani, din 1979 bate toba pentru Duran Duran si in 2001 a contribuit la regruparea formatiei. Inainte de concertul de la Bucuresti a acordat cititorilor Jurnalului National un interviu in exclusivitate pentru Romania.

Jurnalul National: Acum vorbim inaintea concertului din Romania, pentru voi este o noua descoperire, ce vreti sa "cuceriti" aici?
Roger Taylor: Cautam mereu public nou pentru muzica noastra si este provocator sa mergem in orice tara in care nu am mai cantat pana acum, cu totii de abia asteptam momentul.

Beatles au fost botezati Fab 4 (fabulosul cvartet), iar Duran Duran - Fab 5. Este asta o onoare sau o povara pentru voi?
Nu e deloc o povara, cred ca este un lucru minunat. Adica noi am fost mereu mari fani Beatles. La inceput am crescut, intr-un fel, pe muzica anilor ’70, dar singura trupa pe care o iubeam din anii ’60 a fost Beatles. Aveau aproape tot: cantece minunate, era o trupa respectata, erau primii din multe puncte de vedere. Deci eu cred ca Beatles a avut o mare influenta asupra noastra. Si daca ne asculti melodiile, se simte acest lucru nu chiar in toate, dar in unele. Pentru noi a fost un mare compliment si e ca si cum ne-ai fi spus ca am reusit! Tin minte ca imediat dupa ce am fost botezati Fab 5 am avut un turneu in Statele Unite si cred ca a fost un moment important pentru noi.

In ambele tabere

Ai fost implicat in proiectele "Power Station" si "Arcadia". Unde te-ai simtit mai bine si de ce? A fost acum mult timp, stiu...
Ei bine, am fost foarte fericit ca am lucrat in ambele proiecte, imi plac ambele, dar pentru motive diferite. "Power Station" (cu Robert Palmer solist, John si Andy Taylor - n.r.) a fortat mai mult limitele rockului cantat de noi, in timp ce "Arcadia" a oglindit mai mult partea artistica a grupului. In concluzie, mi-au placut ambele, au fost doua extreme Duran Duran si sunt proiecte reusite.

Dar cand te-ai simtit mai bine, cantand hard rock (ceva inedit) sau piese in maniera Duran Duran (ceva obisnuit)?
E greu pentru mine sa aleg, dar cred ca balanta se inclina mai mult spre partea cu "Arcadia", am fost mereu mai fericit cu acel gen de muzica. Am crescut cu artisti ca Japan, Kraftwerk si toate celelalte grupuri care sunt orientate spre techno, intr-un fel. Astfel cred ca inima mea apartine acelei "jumatati de trupa"... (Simon Le Bon si Nick Rhodes - n.r.)... cred...

Apa trece, pietrele raman

Unii dupa altii, Adam Ants, Culture Club, Spandau Ballet sau Wham! au fost rivalii vostri. Ei s-au dus ca apa, voi ati ramas ca... pietrele (the stones)?
Cred ca am fi vrut mult sa fim ca Stones, ne-au inspirat si ne inspira grupuri ca Rolling Stones sau U2. Sunt genul de trupe rezistente, cu o cariera foarte lunga si care inca produc muzica buna. Asa ca mi-ar face placere sa cred ca suntem asemenea lor. Si mai cred ca fiecare generatie are cateva trupe care ajung longevive. Din anii ’60 ii avem pe Stones, din anii ’70 il avem pe David Bowie, iar din anii ’80 speram sa fie Duran Duran!

Ati avut un lung turneu mondial, acum un miniturneu in Europa si SUA, ce urmeaza la anul, dupa albumul urmator?
Ei bine, presupun ca o sa avem ocupata prima parte a anului viitor cu promovarea noului album, dupa care mergem in turneu din nou. Asta ne reprezinta pe noi, sa cantam live si astfel sa avem o relatie extraordinara cu publicul. Ne place sa fim pe scena si sa cantam, asta intotdeauna a insemnat si inseamna mult pentru Duran Duran, tot timpul a fost asa. Poate oamenii tind sa creada ca suntem trupa de videoclipuri sau ca ne plac aparentele, dar noi am dat concerte timp indelungat si asta este ceea ce ne place cu adevarat. Asa ca anul viitor o sa fim cu siguranta inapoi, pe drumuri!

Cand crezi ca va fi lansarea noului album?
Dupa ce-l terminam anul acesta, cu siguranta, candva, in 2007.

Am inteles ca in prima jumatate a anului, e adevarat?
Da, exact. Mai precis, in primul trimestru.

PE "GREATEST" GASIM HITURI VECHI SI NOI
Colectia prezinta discurile singles din cariera grupului, atat inceputurile funky glam-rock, cat si etapele de transformare care au dus pana la grupul high-tech pop, unul dintre cele mai de succes, in a doua jumatate a anilor ’80. Sunt piese care au devenit "clasice", precum "Girls on Film", "Rio" sau "Planet Earth", cat si compozitii mai recente ca "Ordinary World". Desi "Greatest" arata mai multe fatete ale grupului, iar tanarul cvintet Duran Duran cantand cu entuziasm "Hungry Like the Wolf" si "A View to a Kill" nu are prea multe in comun cu maturul trio care interpreteaza "Electric Barbarella" (1997), solistul Simon Le Bon asigura continuitatea. Dintre celelalte piese ale acestui album (disponibil si in Romania): "The Reflex", "Save A Prayer", "Union of the Snake", "New Moon on Monday", "Wild Boys", "Notorious", "I Don’t Want Your Love" etc.
×
Subiecte în articol: antimonden cred duran duran duran