x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Runceanu are iar festival

Runceanu are iar festival

de Dana Andronie    |    14 Apr 2008   •   00:00
Runceanu are iar festival

După şapte ani de tăcere, Festivalul de Muzică Uşoară “Mihaela Runceanu” se face din nou auzit la Buzău. S-a pus mînă de la mînă şi s-au strîns 13.000 de euro pentru ca între 29 şi 31 mai să aibă loc cea de-a XI-a ediţie.

După şapte ani de tăcere, Festivalul de Muzică Uşoară “Mihaela Runceanu” se face din nou auzit la Buzău. S-a pus mînă de la mînă şi s-au strîns 13.000 de euro pentru ca între 29 şi 31 mai să aibă loc cea de-a XI-a ediţie.

 

 

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1990, atunci cînd au venit toţi elevii Mihaelei Runceanu. A fost un festival incognito, fără afişe, dar cu sala arhiplină. “Eram şef contabil şi, cu ajutorul celor pe care îi cunoşteam, am strîns 200.000 de lei – îşi aminteşte Nicolae Runceanu, tatăl Mihaelei. Apoi s-a schimbat conducerea şi n-am mai putut face rost de bani. Festivalul a mers zece ediţii. În 2001 s-a oprit. La ultima ediţie nu s-a dat premiul I. N-am avut cui. Şi cînd te gîndeşti că la prima ediţie au fost peste 150 de concurenţi din toată ţara!”....

 

 

ÎNSCRIERI. Dar cum banul corupe, iar arta erupe, s-a găsit cineva să se încumete la organizarea unui concurs de interpretare şi creaţie: Agenţia M-Body Music şi Asociaţia Pentru Calitatea Serviciilor în Showbiz din România în parteneriat cu Casa de Cultură, Fundaţia Pentru Tineret împreună cu Primăria şi Consiliul Local Buzău.

Înscrierile se fac pînă la 15 mai, la numărul de telefon 023.872.09.55 sau la adresele de e-mail office@mbody.ro şi ftp@buzau.ro.

Pînă acum s-au înscris mai bine de 60 de concurenţi din toată ţara. Din juriu vor face parte: Titus Andrei, Viorel Gavrilă, Viorel Pietrăreanu, Cornel Constantiniu, Laurenţiu Cazan. Festivalul “Mihaela Runceanu” este un semn de recunoştinţă faţă de artista buzoiană. Bine că mai sînt oameni care măcar încearcă să-l contrazică pe Aristotel, care credea că “recunoştinţa îmbătrîneşte repede”. 

 

dana.andronie@jurnalul.ro

 

 

 

2.500 de euro de luat!

 

 

Concursul este deschis oricărui interpret cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 26 de ani, care nu a obţinut nici un premiu la un festival de importanţă naţională şi care nu are nici o apariţie discografică. Premiile sînt în valoare de 2.500 de euro: Locul I – 700 de euro, Locul II – 500 de euro, Locul III – 300 de euro, iar Trofeul “Mihaela Runceanu” – 1.000 de euro. Laurenţiu Cazan, Lucia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Elena Pavel, Undercover, Xenti şi Andreea Runceanu sînt invitaţi să susţină cîte un recital.

×
Subiecte în articol: antimonden runceanu