x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Scoala Fintescu

Scoala Fintescu

27 Apr 2005   •   00:00

Dan Fintescu - om de afaceri. Ce gluma buna, ar zice unii. Cum sa fie patron un "meteorolog" cu parul tepos si vopsit in functie de capriciile vremii?!



  • de ADRIAN VADUVA

  • BIROU-CANCELARIE. Cei doi profesori-patroni, Fintescu si Cici, se gandesc cum sa atraga cat mai multi elevi-clienti
    Am vrut sa-l vedem pe prezentatorul Meteo de la Prima la birou. In zona Unirii, Fintescu si-a deschis, impreuna cu prietenul sau, Cici (component al trupei Sistem), o scoala.

    INITIAL, FERMA. I-am deschis si noi portile pentru a descoperi ce poate invata cineva de la dom’ profesor Dan Fintescu. Am fost surprinsi sa aflam ca peste 50 de elevi invata cum sa danseze, cum sa se miste in fata camerei de filmat sau cum sa bata la tobe. Am fost si mai surprinsi sa vedem o bebelusa (Oana, de la Cronica Carcotasilor) cum ofera lectii (de dans) unor amatori. Am prins-o exact cand le indica elevilor sai cum sa se miste ca sa faca furori in discoteca. Dar, cum totul costa, acestia platesc cate 100 de euro pentru fiecare curs.

    Constient de faptul ca intr-o zi ar putea fi nevoit sa renunte la televiziune, Fintescu a dorit sa isi asigure batranetile. "Nu pot sa spun ca am avut o revelatie intr-o noapte si am hotarat brusc sa fac si altceva decat prezentare tv. Intotdeauna am vrut sa am afacerea mea, pentru ca nu este bine sa depinzi de altcineva. In televiziune, azi esti, maine nu mai esti. Initial, ne-am gandit sa deschidem o ferma. Insa, dupa ce am facut un studiu de fezabilitate, ne-am dat seama ca nici unul din noi nu este specialist in zootehnie, asa ca am abandonat ideea. Mai tarziu, dupa indelungi dezbateri, am ajuns la concluzia ca este bine sa facem ceva la care ne pricepem amandoi. Si am deschis «Scoala Noastra»", ne-a povestit Fintescu.

    PROFIT REINVESTIT. L-am intrebat pe amfitrion care este cel mai solicitat curs. Raspunsul nu ne-a luat prin surprindere: dansul, unde profesoara este bebelusa blonda a carcotasilor, care are grija de 20 de elevi. Dupa spusele "meteorologului", Oana este un dascal foarte exigent, facandu-se respectata inca din primele momente. "Este foarte autoritara. Si marturisesc ca acest lucru m-a impresionat, pentru ca nu m-am asteptat niciodata ca Oana sa se impuna atat de usor", a declarat patronul. Am dorit sa stim si cat de mult s-a investit pana in prezent: "O intrebare foarte frecventa", a apreciat Cici, iar Fintescu a raspuns ca au scos nu mai putin de 6.000 de euro, dar nu se vor opri aici. "Tot profitul va fi reinvestit", a adaugat patronul.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden fintescu