x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Show-biz-ul la Academie!

Show-biz-ul la Academie!

13 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
Daca am face un recensamant in show-biz-ul romanesc, am descoperi ca exista doar o duzina de vedete. Industria noastra de divertisment este, in schimb, suprapopulata cu persoane care si-au insusit ilegal eticheta de VIP.

DANA ANDRONIE

In 15 ani de democratie, s-au fabricat atat de multe vedete, incat am putea spune ca in show-biz-ul mioritic s-a dezvoltat o veritabila industrie de VIP-uri contrafacute. Afacerea merge prea bine, ca sa dea faliment. Astfel ca solistele de toate categoriile "usoare" (Bordo, Sexxy etc.) ar putea oricand inspira alte tinere talente sa preia microfonul si sa cante din plamanii siliconati. La fel de prost. Daca ai sponsor, poti sa devii o interpreta de onoare pentru panoul show-biz-ului romanesc. Sau, daca te numesti Fizz, poti sa canti la pian si Coelho, si Merlucius! Pentru ca esti "vedeta" dotata cu creier pane. Si ai talente. Ca multe alte colege de show-bazz. Va indrazni oare cineva sa-i disponibilizeze pe fizz-osii muzicii usoare? Daca da, pe cine ar angaja in loc?

LA PROGRAM. Dar pana cand le-o suna ceasul carierei, un jurnalist care a fost mai intai cantaret profesionist (de jazz) s-a gandit sa faca putina curatenie in lumea muzicii. Dana Dorian este autoarea Academiei de Artisti, care instruieste voci de VEDETE. Cursurile dureaza un an, iar profesorii care activeaza sunt urmatorii: Dana Dorian (profesor de canto, dictie si cursuri de pregatire pentru a face fata presei), Arabela Neazi (profesor de actorie) si Florin Mares (profesor de dans), iar Ionel si Andrei Tudor sunt raspunzatori de Creatie in Academie. In fiecare luna, o vedeta (cu acte-n regula) va veni sa predea cateva ore, in functie de programul fiecareia: Nicola, Andra, Bodo (Proconsul), Marcel Pavel si Monica Anghel. La sfarsitul anului academic, cei mai buni elevi vor primi si "cheile" de la o casa. De productie. "Filfizonii si farfuzele nu vor disparea cu una, cu doua. Dar in timp, nu vor mai face fata competitiei. Banii investiti intr-o starleta nu vor mai suplini vocea, talentul si studiul, iar publicul va fi primul care va sanctiona, drastic impostura. In Academia de Artisti se vor inscrie multi, dar putini o vor si absolvi, pentru ca noi nu urmarim cantitatea, ci doar calitatea produsului final. Dar cei care vor fi numiti artisti vor fi tratati ca atare, de public, presa, colegi si producatori, in egala masura. In acest proiect, am reusit sa implicam doua case de productie si unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, care sunt bucurosi sa fie mentori pentru viitoarele generatii. Este o sansa, poate singura reala, acordata muzicii si celor care o iubesc", ne-a declarat Dana Dorian.

Atentie, profesori! Academia de Artisti trebuie sa aiba doar absolventi demni sa primeasca diploma de VEDETA, pentru a le baga in somaj pe impostoare. Este o incercare care nu trebuie sa dea gres. Pentru dezinfectia show-biz-ului romanesc!

AMBITII

"Cand am auzit de proiect, am sarit de pe scaun, pur si simplu, de bucurie. Este un drum lung, anevoios, care cere sacificii, ambitie si multa munca. Vedetele facute peste noapte dispar la rasaritul de soare." - Nicola, artista

CU DIPLOMA
Recrutarea tinerilor cu talent de artist va incepe din 19 martie (si se va desfasura si in zilele de 20 si 26 ale aceleiasi luni), la Hotel Majestic, intre orele 10:00-15:00. La preselectie, va fi un juriu format din Nicola, Titus Andrei, Bodo, Marcel Pavel, Ionel Tudor, Andra, Daniela Caraman Fotea. Cei care vor fi admisi vor incepe cursurile chiar la 1 aprilie. Asteptam cu nerabdare prima promotie de vedete cu diploma, pentru ca ne-am cam saturat de VIP-uri care au doar talente!
×
Subiecte în articol: antimonden