x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Si vedeta in secolul XXI, si personaj de istorie

Si vedeta in secolul XXI, si personaj de istorie

28 Mar 2005   •   00:00

Daca se bucura de un statut de vedeta, de ce n-ar ravni si la un loc in istorie? Am ales, la intamplare, cinci staruri dambovitene din show-biz-ul secolului XXI pentru a ne dezvalui personajul istoric care li s-ar potrivi personalitatii lor.



  • de ADRIAN VADUVA

  • GUSTURI. Stefan cel Mare a cucerit-o pe Gianina prin aventurile amoroase
    Dan Helciug si-ar fi dorit sa fie Nero. Solistul trupei Spitalul de Urgenta a fost mereu incantat de realizarile celebrului imparat roman si, in special, de carentele sale psihice. "Mi-ar fi placut sa fiu Nero, pentru ca astfel as fi avut posibilitatea sa-mi duc nebunia mea din 2005 pe culmile paroxismului. In acest fel as fi trait o nebunie patologica", si-a argumentat alegerea Helciug. Nu este lipsit de interes faptul ca Nero a fost cel care a dat foc Romei. Sa fi fost acest gest, cel putin excentric, motivul pentru care Helciug s-a declarat fan al imparatului roman?

    CA BOIERII. Gianina Corondan este o mare admiratoare a lui Stefan cel Mare. Vedeta este incantata de viata mai mult decat libertina a domnitorului moldav, care a fost renumit pentru aventurile sale amoroase. Se spune ca voievodul a avut nu mai putin 50 de copii. "Mi-ar fi placut sa fiu Stefan cel Mare, pentru ca si-a facut de cap toata viata, a domnit ca boierul si, nu in ultimul rand, a sfarsit mai bine decat Nicolae Ceausescu", a declarat prezentatoarea de la Scoala Vedetelor.

    Andi Moisescu ar fi vrut sa fie Howard Hughes, excentricul miliardar american care a devenit de curand si personaj de film ("Aviatorul", cu Leonardo di Caprio in rolul principal). Hughes a avut reputatia de playboy, caruia nu i-a rezistat nici o femeie si cu un cont generos in banca (visul oricarui barbat). Pe deasupra mai era si proprietarul unui post de televiziune. "Mi-a placut foarte mult de Howard Hughes si as fi vrut sa fiu in locul lui. Pentru ca astfel as fi avut televiziunea mea si as fi luat si un Oscar", a spus Moisescu, fara sa aminteasca nimic despre calitatile de Cassanova ale idolului sau.

    FEMINISM. Anca Badiu, componenta a trupei Class, este o mare admiratoare a eroinei franceze Ioana D’Arc. Pentru cantareata, Ioana reprezinta simbolul feminismului, reusind sa se impuna si sa conduca intr-o lume a barbatilor. "D’Arc a fost prima femeie luptatoare cu o personalitate puternica si mi-ar fi placut sa fiu in locul ei. Cel mai mult m-a incantat faptul ca a reusit sa fie lider intr-un domeniu destinat exclusiv barbatilor: razboiul", a punctat solista.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden