x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Solistul Verso: "Gropi si mult nisip in Egipt"

Solistul Verso: "Gropi si mult nisip in Egipt"

21 Ian 2005   •   00:00

Cristi Beiu, vocalistul formatiei Verso, a fost in Egipt. Impresia lui generala: "Egipul nu e o tara prea frumoasa". L-au enervat gropile, santurile, nisipul de-acolo si faptul ca a fost controlat de arme in bagaje.

ROXANA I. ANCUTA

PROTECTIE. Cristi Beiu, in desert, enervat la culme de nisipul care-i intra in ochi
De curand, solistul trupei Verso, Cristi Beiu, si impresarul acesteia, Cristi Stan, au decis sa-si faca bagajele si sa plece spre locuri mai calde. Nu ca aici ar fi exagerat de frig! Destinatia pe care au ales-o de comun acord a fost Egiptul (au stat in orasul Hurghata), un loc exotic pe care l-au vizitat pentru prima oara. Impresii? Nu prea le-a placut. Ba, mai mult, Cristi Beiu a descris Egiptul ca pe o tara nu prea frumoasa. "Sunt multe gropi, santuri, cladiri in constructie si... mult nisip. In afara de peisaj si de hotelurile superluxoase, nu prea m-a impresionat Egiptul. Si unde mai pui ca la intrarea in hotel a trebuit sa ne supunem unor controale extrem de riguroase, in bagaje, nu cumva sa avem arme la noi. Ma rog, poate aveam noi fata de teroristi", glumeste Cristi. Printre atatea impresii negative, s-au strecurat si cateva mai bune.

GRIJULIU. Nu i-a placut mancarea egipteana, dar i-a placut sa hraneasca niste capre

COMERT LA PRET REDUS. Cel mai mult s-a distrat cu negustorii, care incercau sa-i vanda orice. Se rugau de el sa le viziteze magazinele si tarabele, chiar daca nu cumpara nimic, apoi cereau preturi exorbitante pentru orice produs. Aici insa a intervenit talentul de negociator pe care-l are Cristi si astfel a reusit sa obtina un sfert de pret la ce a cumparat el. Adica: papirus (poate ca sa scrie scrisori exotice iubitei), statuete care reprezentau faraonii Egiptului si tot felul de nimicuri, care sa le aminteasca de exoticele locuri.

EFORT. Abia a tinut in brate o broasca de 20 de kilograme

TENTATII ILEGALE. Nici negustorii de droguri nu i-au ocolit, acestia oferindu-le pe sest, dar fara succes, o marijuana, un hasis sau un LSD, daca "pofteste domnul". "Sau poate putina cocaina? Am aici in spatele tarabei, va pot servi imediat, la un pret bun", incercau afaceristii sa-si vanda marfa. A vazut atatea si a trecut prin multe peripetii, asa ca, in mod normal, ne-am gandi ca s-a distrat pe cinste in Egipt. N-a avut timp sa se plictiseasca. Cu toate acestea, nu crede ca va mai ajunge vreodata pe-acolo! De fapt, este sigur de asta.

DEZAMAGIRE

"Sunt multe gropi, santuri, cladiri in constructie si... mult nisip. In afara de peisaj si de hotelurile superluxoase, nu prea m-a impresionat Egiptul. Si unde mai pui ca la intrarea in hotel a trebuit sa ne supunem unor controale extrem de riguroase, in bagaje, nu cumva sa avem arme la noi. Ma rog, poate aveam noi fata de teroristi" - Cristi Beiu, vocalistul trupei Verso

AMOR DE CAMILA SI DE CROCODIL
O alta amintire a lui Cristi este aceea ca primea de mancare de patru ori pe zi, dar nici el si nici impresarul trupei Verso n-au devenit fani ai bucatariei egiptene. In schimb, au hranit caprele, broastele testoase, camilele si alte animalute care le-au mai aparut in cale. In satele de beduini, Cristi a facut cunostinta cu o gramada de animale exotice: serpi anaconda, cobre, crocodili, iguane etc. Bineinteles ca n-a pierdut ocazia de a se fotografia impreuna cu acestea. Cu anaconda a fost mai greu, deoarece nici beduinii nu aveau curajul sa-l scoata pe "micut" din tarcul care-l tinea departe de "hrana", adica de turisti. Camila a fost si ea apreciata, mai ales pentru faptul ca a fost politicoasa si i-a plimbat kilometri prin desert, fara sa-i dea jos ori sa-i "scuipe", asa cum obisnuiesc aceste cocosate animale. Singurul repros pe care il are Cristi este ca nebunatica nu mai voia sa-l lase sa coboare. "Cred ca i-a placut tare cu mine in spinare, de au trebuit doi oameni s-o convinga sa ma lase sa cobor", isi aminteste el.
×
Subiecte în articol: antimonden cristi