x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Spitalul de Urgenta si Datina se cearta pe bere

Spitalul de Urgenta si Datina se cearta pe bere

31 Mai 2005   •   00:00

Cine se astepta ca berea sa fie motiv de scandal intre doua trupe, una mai renumita decat cealalta: Spitalul de Urgenta si Datina?

  • de SIMONA ECOVOIU
  • MONDEN

  • TRAIASCA BEREA! Dan Helciug nu se sperie de trupele care incearca sa-l copieze
    Dan Helciug, solistul trupei Spitalul de Urgenta, a castigat bani frumosi de pe urma melodiei cu pricina, "Traiasca berea!", fiind solicitat sa apara si intr-un spot publicitar.

    RETETA BANOASA. Sa mai adaugam si concertele sustinute in cadrul Festivalului de bere, ce se desfasoara de "n" ori anual, in aproape toate orasele mari ale tarii. Poate ca aceasta este si explicatia pentru care trupa Datina intentioneaza sa foloseasca aceeasi reteta aducatoare de profit, inregistrand o melodie asemanatoare, intitulata "Scoate berea". Cum era si firesc, i-am cerut parerea lui Dan Helciug, care, trebuie sa mentionam, a avut o oarecare eleganta in declaratii: "Nu e prima trupa care intentioneaza sa ne copieze, dar nici una n-a avut mai mult succes decat noi. Succesul vine o data cu trecerea anilor".

    Marius si Andreea, membrii trupei de muzica etno Datina vor reinvia spiritul celebrei formatii Rednex. Ei au anuntat cu surle si trambite noua lor "bijuterie", piesa "Scoate berea", care beneficiaza de influente country si despre care carcotasii sustin ca seamana izbitor de mult cu piesa lui Helciug, "Traiasca berea!". Acum putem spune ca nu Spitalul de Urgenta a inventat roata si ca fiecare trupa e libera sa cante ce vrea. Important este cum o face, caci, la urma urmei, daca cineva iti copiaza o melodie, e cu mult mai greu, daca nu chiar imposibil, sa-ti copieze si vocea. Iar Helciug poate sta linistit in privinta asta. Nu se pune problema insa ca Marius si Dan sa-si dea intalnire la tribunal. Romanii si-au rezolvat intotdeauna problemele cu o halba cu bere rece in fata. Oooops, dar, de data aceasta, motivul de cearta e chiar berea.

    FARA FRICA
    "Nu e prima trupa care intentioneaza sa ne copieze, dar nici una n-a avut mai mult succes decat noi" - Dan Helciug, solist

    MEMBRII TRUPEI DATINA, IN CALITATE DE PARATI
    Cunoscuta publicului datorita melodiei "Trec tiganii", piesa al carei videoclip a rulat pe posturile de specialitate mai bine de un an, trupa Datina si-a propus sa revina in forta. Marius si Andreea vor sa iasa in evidenta cu un alt stil si un alt look si spera sa aiba succes cu deja controversata piesa "Scoate berea". Membrii trupei au modificat putin linia melodica cu care s-au impus in 2003 si au anuntat ca isi vor compune singuri viitoarele piese: "Cele preluate din folclor sunt folosite deja de toate trupele etno. Sunt foarte multe astfel de formatii in Romania, si deja piata muzicala este sufocata. Acum ne reorientam pentru a atrage noi fani".
    ×
    Subiecte în articol: antimonden berea