x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Surpriza - Englezii se dau in vant dupa manele

Surpriza - Englezii se dau in vant dupa manele

de Adrian Vaduva    |    22 Iun 2005   •   00:00
Surpriza - Englezii se dau in vant dupa manele

Tom Boxer este un nume aparut destul de curand in peisajul house autohton. Cantecul sau de debut, "Cu caciula p-o ureche", a devenit rapid hit. In perioada in care a lucrat ca DJ in Londra, a descoperit ca manelele sunt foarte gustate de englezi.

Tom Boxer este un nume aparut destul de curand in peisajul muzicii house autohtone. Spre deosebire de alti cantareti romani care sunt cunoscuti doar pe plaiurile mioritice si total ignorati in Europa, lucrurile stau altfel in privinta lui Tom Boxer.

Cosmin, alias Tom Boxer, a plecat din Romania cu ceva timp in urma. Timp de patru ani a lucrat, in Londra, ca DJ la Plastic Fantastic, unul dintre cele mai mari nume in materie de house din capitala Angliei si nu numai. Tom a revenit in Romania hotarat sa puna bazele propriei case de productie, in care a investit, pana in prezent, nu mai putin de 50.000 de euro. "M-am intors in tara acum un an si, alaturi de Luca Pintilie, un prieten foarte bun de-al meu, am deschis Balcanic Sensation Records. M-am intors si pentru a lua alti artisti romani si, folosindu-ma de relatiile pe care le am in strainatate, sa-i lansez la nivel european. Tocmai de aceea nu ma intereseaza sa fur de afara, pentru ca eu vreau sa vand acolo", ne-a declarat Boxer. Printre cantaretii care au semnat cu Balcanic Sensation se numara Andreea Antonescu, Adrian de la Big Brother, RACLA, Paul de la Gaz pe Foc, Blue Ice si surpriza... Liviu Pustiu’. De altfel, Paul si Blu Ice sunt primele "exporturi".

RITMURI EXOTICE ROMANESTI. Totusi, cum foarte putini romani care reusesc sa se impuna in afara se intorc in tara, am fost curiosi sa aflam care au fost motivele pentru care DJ-ul a revenit pe plaiurile mioritice. "Profesionistii din Londra m-au sfatuit sa incerc sa vin cu ceva nou, de la mine din tara. Mai ales pentru ca ei auzisera de manelele noastre, pe care le considera foarte exotice, si mi-au spus ca ar fi pacat daca nu m-as prezenta cu o productie proprie", ne-a explicat Cosmin. Asa ca, el a revenit in Romania cu ganduri mari.

Vorbind de manele, DJ-ul roman ne-a povestit o intamplare amuzanta, petrecuta intr-un club de noapte cu specific house: "La un moment dat, au venit cativa clienti la mine si, spunandu-mi ca suntem concetateni, m-au rugat sa le pun manele. Intamplator, patronul stabilimentului era prezent si mi-a dat voie sa le indeplinesc oamenilor dorinta. Si am inceput sa mixez pe manele. Spre surprinderea mea, aceste ritmuri balcanice au prins foarte bine. Toti houser-ii prezenti erau cu mainile pe sus, se bucurau de muzica, bineinteles ca nimeni nu intelegea versurile, dar melodia i-a dat pe spate". De asemenea, mai multi DJ englezi l-au intrebat de unde a facut rost de genul acesta, pe care ei nu-l mai auzisera niciodata.

RENUME
"Profesionistii din Londra m-au sfatuit sa incerc sa vin cu ceva nou. Mai ales pentru ca ei auzisera de manelele noastre, pe care le considera foarte exotice, si mi-au spus sa ma prezint cu o productie proprie"

IN AER "Am inceput sa mixez pe manele. Spre surprinderea mea, aceste ritmuri balcanice au prins foarte bine. Toti houser-ii prezenti erau cu mainile pe sus, se bucurau de muzica, bineinteles ca nimeni nu intelegea versurile" - Tom Boxer, DJ
×
Subiecte în articol: antimonden