x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden The Fire of Anatolia a schimbat 1.000 de costume

The Fire of Anatolia a schimbat 1.000 de costume

30 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Celebra trupa de dans The Fire of Anatolia a sustinut, vineri seara, pe scena Salii Palatului, un adevarat show. Artistii turci au schimbat 1.000 de costume, pe parcursul celor 90 de minute de dans dracesc.
SIMONA ECOVOIU

PERFORMANTA. Cei 90 de dansatori turci au ridicat spectatorii in picioare
Cu toate ca pretul biletelor la The Fire of Anatolia a fost cam piperat, intre 1.500.000 si 3.500.000 de lei, sa stiti ca tot s-au inghesuit cam 3.000 de spectatori ca sa urmareasca prestatia celor 90 de dansatori turci.

MERITE. Ei isi merita, pe buna dreptate, renumele. Stiati ca trupa a fost nominalizata si in Cartea Recordurilor pentru faptul ca a reusit sa sustina un spectacol in Teatrul Antic din Bodrum, dupa ce, timp de 2.300 de ani, nici un artist n-a mai trecut p-acolo? Apoi, se mai bucura de o performanta, fiind primul grup care a evoluat in Cladirea Parlamentului din China. Ca si cum nu era de ajuns, va spunem ca dansatorii au fost aplaudati de 400.000 de spectatori la Eregli. Astea da performante, astea da vedete! Si noua ne-au rupt gura. Din pacate, e aproape imposibil de descris in cuvinte senzatia pe care o ai atunci cand se desfasoara. Ramai cu impresia ca spectacolul ar fi opera unui matematician, caci protagonistii show-ului rupeau randurile intr-un ritm ametitor si se regrupau la tanc.

VISE, TAICA! Noi nu avem o trupa asemanatoare si nici nu stim daca vom avea vreodata, la acest nivel. Cel care a pus bazele vestitului grup se numeste Mustafa Erdogan: "In urma cu trei ani, am facut primii pasi in realizarea visului meu, demarand acest proiect sub numele de Sultans of the Dance. Anunturile pentru auditii au fost inserate in presa, si cei 90 de dansatori au fost selectati din mai mult de 750 de participanti. A fost un efort indelung sustinut sub stricta supraveghere a dieteticienilor, a instructorilor de dans si a expertilor in etnografie si folclor". Regalul a fost prezentat de Andreea Marin, dupa care a urmarit prestatia artistilor din primul rand. La sfarsit, ei au fluturat steguletul romanilor si al turcilor, iar dupa minute in sir de aplauze, s-a tras cortina. In timp ce spectatorii cautau nauciti iesirea, dansatorii s-au asezat pe scena, pentru a-si trage sufletul. Aveau si de ce…

VIS IMPLINIT

"In urma cu trei ani, am facut primii pasi in realizarea visului meu, demarand acest proiect sub numele de Sultans of the Dance. A fost un efort indelung sustinut sub stricta supraveghere a dieteticienilor, a instructorilor de dans si a expertilor in etnografie si folclor" - Mustafa Erdogan, liderul trupei The Fire of Anatolia
×
Subiecte în articol: antimonden