x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ținutele vestimentare ale noului premier britanic fac deliciul presei

Ținutele vestimentare ale noului premier britanic fac deliciul presei

07 Sep 2022   •   10:01
Ținutele vestimentare ale noului premier britanic fac deliciul presei
Sursa foto: Liz Truss/Hepta

Noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, a atras atenția de-a lungul timpului prin îmbrăcămintea nonconformistă, de la ținute colorate, care au făcut deliciul presei și al publicului, scrie dpa.

Chiar și pentru momentul discursului pentru investirea în funcție, aceasta a fost îmbrăcată într-o rochie violet, asoratată cu scaunele din sala congresului. Mai mult, aceasta era asemănătoare cu o ținută a fostei prime doamne a SUA, Michelle Obama. Însă Liz Truss a avut și un pardesiu mov, ca cel purtat de vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, la inaugurarea în funcția de președinte a democratului Joe Biden. 

 "Să se fi asortat oare Liz Truss în mod subtil cu astfel de jucători politici atât de puternici? Este posibil", scrie revizta Grazia.

Totodată, criticul american de modă Vanessa Friedman a remarcat contrastul puternic între stilul elegant al contracandidatului la funcția de premier, Rishi Sunak, și stilul urban al hainelor lui Truss.
"Hainele pe care le-au purtat cei doi candidaţi au ajuns să simbolizeze diferenţele dintre ei la fel de mult ca orice discurs rostit în campania electorală", a scris aceasta.

Liz Truss a fost anterior ministru de Externe, iar ținutele sale au vizat sacouri colorate cu pantaloni tartan, costume fluorescente. Însă ea nu pare că are un stil vestimentar bine definit, printre îmbrăcămintea preferată aflându-se și palton negru, cizme, pălărie neagră. Dar o ținută care a atras atenția a fost un costum roz, dar și una asemănătoare cu cea a celebrului premier Margaret Thatcher,  sacou negru, o bluză albă şi o fundă amplă.

 

×
Subiecte în articol: liz truss