x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Traistariu, a fi sau a nu fi cu Elton John

Traistariu, a fi sau a nu fi cu Elton John

10 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
PROPUNERE DECENTA - Il va ruga pe Ion Tiriac sa-l ajute sa-si faca un videoclip Pentru Mihai Traistariu lansarea pe plan muzical international a devenit o obsesie. De cand i s-a propus o colaborare cu megastarul Elton John, Traistariu nu mai poate sa puna geana pe geana.
ROXANA I. ANCUTA

CONVINGERE. Mihai Traistariu crede ca lui Elton John i-ar placea vocea lui
Cum se invarteste norocul pe langa unii! Si abia daca se lasa prins! Mihai Traistariu are acest gen de noroc. Sa fie remarcat, apreciat, sa i sa propuna proiecte cu diverse personalitati internationale, dar... atat.

Din pacate, pana in prezent, nu i s-a concretizat nici una dintre colaborarile la care visa. Dar el n-a incetat sa spere si este sigur ca, la un moment dat, va ajunge vedeta si peste hotare. "Deja am o obsesie. Nu ma las pana nu ma vad lansat si pe piata muzicala de afara. Trebuie sa reusesc eu cumva", spune Mihai. Ultima propunere care i-a aprins beculetele si l-a facut sa viseze din nou cat mai departe i-a fost "lansata" de impresara trupei Middle of the Road, invitata sa sustina un recital la Festivalul Cantecului de Dragoste.

AFACERIST. Impresara s-a aratat extrem de incantata de vocea lui Mihai si s-a gandit la posibilitatea ca artistul nostru sa colaboreze cu Elton John. Ea este autoarea catorva piese de pe noul album al cunoscutului solist britanic.

"Deocamdata se afla in turneu european cu formatia ei, Middle of the Road, si abia dupa vreo trei saptamani va ajunge si in Anglia, unde o sa discute cu Elton John despre o posibila colaborare cu mine. Eu i-am lasat toate datele si sper din toata inima sa ma contacteze. In ceea ce-l priveste pe Elton John, nu cred ca nu o sa-i placa vocea mea. Numai sa asculte piesele pe care i le-am trimis prin aceasta doamna. Ea a fost tare incantata de mine. Spunea in gluma: «Justin (n.r. - Timberlake) jos, tu sus!»." Este atat de hotarat sa iasa dincolo de granitele tarii, incat Mihai va face orice. Se va duce si la Ion Tiriac pentru a-si "cumpara" notorietatea internationala: "Doamne, ma duc si la Tiriac si-l rog sa ma ajute sa-mi fac un videoclip tare, numai sa iasa ceva. Nu l-am cunoscut personal pe domnul Tiriac, dar ma gandeam ca poate as fi in stare sa-l rog sa ma sponsorizeze pentru a face un clip foarte bun. Si daca as reusi, sigur si-ar recupera banii, pentru ca i-as da si lui niste procente.

Pentru a realiza un album de succes pentru piata internationala, ar fi nevoie de vreo 200.000 de dolari, iar un videoclip impecabil se face afara cu sume cuprinse intre 100.000 de dolari si chiar un milion. Eu am mai fost in Japonia, in Germania, am lansat acolo cateva piese, dar nu au fost hituri".

RECUNOSTINTA. Pe vremea cand inca era membru in formatia Valahia, un impresar care s-a ocupat candva si de Madonna le propusese baietilor o colaborare. Si au tot stat si stat si asteptat "valahii" nostri, doar-doar o iesi ceva. Nimic! Distanta dintre noi si civilizatiile occidentale pare sa fie destul de mare si constituie un impediment.

"Am avut discutii si cu managerul lui Lou Bega. I-a placut vocea mea, dar il intereseaza o piesa foarte buna. Mi-a spus ca in momentul in care ii voi aduce o superpiesa, o si lanseaza. Ceea ce vreau eu sa spun este ca, in Romania, am avut mare noroc cu Costi Ionita. El m-a remarcat, a infiintat Valahia... Mi-as dori un impresar strain precum este Costi. Cu personalitate si simtul afacerii foarte dezvoltat", ne-a marturisit Traistariu.

FARA AVANSURI

"Dupa cum se stie, de curand, Elton John s-a maritat, asa ca nu cred ca ar face vreo prostie. Sa conditioneze o posibila colaborare intre noi doi. Adica, sper sa nu faca asa ceva. Pana acum, Slava Domnului, n-am avut parte de propuneri sau avansuri din partea barbatilor. Nici nu vreau asa ceva!"

MII DE DOLARI

"Nu oricine are norocul pe care l-a avut O-zone. Sa reuseasca atat de bine datorita unei piese. Eu cred ca, cu un album bun si un clip pe masura, dar pentru care ai nevoie de zeci de mii, chiar sute de mii de dolari, reusesti sa patrunzi pe piata muzicala internationala" - Mihai Traistariu, artist
×