x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Traistariu, premiat!

Traistariu, premiat!

20 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
CONCURS - In sfarsit, Mihai ex-Valahia a luat marele trofeu la un festival mic Festivalul National al Cantecului de Dragoste, ajuns la cea de-a opta editie, a avut loc sambata seara, la Centrul Cultural al Ministerului de Interne. S-a facut play-back si s-au dat premii "la tot cartieru’".
CATALINA IANCU

"MICHAEL JACKSON". Mihai Traistariu a primit marele trofeu si premiul presei
Spectacolul, transmis in direct pe TVR 2, a urmat acelasi scenariu ca si-n anii trecuti: interviuri din culise realizate de Catalin Maruta si momente de umplutura (caci nu putem spune c-au fost de umor) cu Eugen Cristea si Adriana Trandafir, care s-au pupat de zor, jucand rolul "tinerilor" indragostiti.

"JURASSIC PARK". Juriul de specialitate a fost format din Cornel Fugaru, Anton Suteu, Ioan Onisei, Titus Andrei, Stefan Marascu, Ovidiu Komornyk, Lucian Avramescu si Christian Ratscher. "Nu mai sunt "dinozauri" fiindca "dinozaurul" e pe scena", a glumit Horia Moculescu, aflat in postura de prezentator. Si de data aceasta juriul presei a fost anuntat anapoda. Daca anul trecut Marina Almasan ne-a schimat sexul, in sensul ca baietii au fost prezentati drept fete si invers, de data aceasta gazda a "transferat" ziaristii de la o gazeta la alta. Dintre cei 15 finalisti, multi fac parte din generatia celor aparuti ca ciupercile dupa ploaie. Poate de aici i-a venit Marinei Almasan (ne)inspirata idee de-a face o comparatie: "Dragostea e ca ciupercile: nu stii care e buna si care e otravitoare, decat dupa ce le mananci", a spus gazda.

TRAISTA CU PREMII. Mihai Traistariu a plecat cu traista plina: marele trofeu (1.000 de euro), premiul presei (500 de euro) si-un tort imens in forma de pian, pe care l-a impartit cu Andrei Tudor, compozitorul piesei "Cat de frumoasa esti asta-seara". Pentru prima data, premiul pentru cel mai bun text de dragoste n-a mai fost acordat. Si pe drept cuvant, fiindca interpretii mai mult au cantat despre iubirile neimplinite sau pierdute decat despre dragoste. Iar poetul Lucian Avramescu le-a criticat in direct pe fetele de la Pops pentru versurile puerile. A ramas un mister cum de-a castigat cvasinecunoscuta Sofia premiul de popularitate, stabilit de catre telespectatori cu ajutorul televotingului. Vorba juriului insa adevar graieste. Catalin Maruta l-a intrebat pe Cornel Fugaru daca nu cumva castigatorii au fost stabiliti dinainte. "Bineinteles" a venit, in gluma, raspunsul compozitorului. Mai in gluma, mai in serios…

PREMII
  • Marele trofeu si premiul presei:
  • "Cat de frumoasa esti asta-seara" (interpret - Mihai Traistariu, muzica - Andrei Tudor, versuri - Andreea Andrei)
  • Premiul special al Juriului: "Stai, nu pleca" (interpretata de formatia Academica, muzica si versuri - Mircea Romcescu)
  • Premiul TVR 2: "Oare?" (interpret - Marcel Pavel, muzica - Marcel Pavel, Razvan Stefaniu, versuri - Razvan Stefaniu)
  • Premiul Radiodifuziunii Romane: "Doar o clipa" (interpreta - Andra, muzica si versuri - Adrian Cristescu)
  • Premiul de popularitate: "Intrebari" (interpreta - Sofia, muzica - Andrei Kerestely, versuri - Marian Stere)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden premiul