x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un celebru actor hollywoodian a fost invitat de autoritățile braziliene să viziteze Pădurea Amazoniană

Un celebru actor hollywoodian a fost invitat de autoritățile braziliene să viziteze Pădurea Amazoniană

20 Aug 2020   •   11:58
Un celebru actor hollywoodian a fost invitat de autoritățile braziliene să viziteze Pădurea Amazoniană

Actorul american Leonardo di Caprio a fost invitat de către vicepreședintele Braziliei, Hamilton Mourao, să viziteze Pădurea Amazoniană, transmite DPA. Demersul are loc în contextul opoziției constante pe care o manifestă artistul față de autoritățile din această țară care sprijină defrișările masive din ultimii ani.

"Aş dori să-l invit pe cel mai recent critic al nostru, actorul Leonardo DiCaprio, pentru a mă însoţi într-o excursie de opt ore prin pădure. El va învăţa cu fiecare groapă mare de care va trebui să treacă că Amazonia nu este un teren plat şi va înţelege mai bine cum stau lucrurile în această regiune imensă", a spus Mourao.

Preşedintele Jair Bolsonaro l-a acuzat anul trecut pe actorul hollywoodian de finanţarea incendiilor din Pădurea Amazoniană. DiCaprio a negat acuzaţiile.

Institutul Naţional pentru Cercetare Spaţială din Brazilia (INPE) a raportat o creştere dramatică a defrişărilor la începutul acestei luni, susţinând că peste 9.000 de kilometri pătraţi din Pădurea Amazoniană au fost defrişaţi în decursul unui an.

Activiştii pentru mediu îl acuză pe Bolsonaro că nu a încercat să oprească incendiile, cu scopul de a crea noi zone pentru agricultură.

×