x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un model transgender, într-un pictorial Playboy

Un model transgender, într-un pictorial Playboy

21 Oct 2017   •   13:20
Un model transgender, într-un pictorial Playboy

Un model transgender va apărea pentru prima dată în pictorialul central al revistei Playboy, în numărul din noiembrie, o iniţiativă care, speră modelul, va crea oportunităţi pentru ''toate femeile - trans şi nu numai - în modă şi în alte domenii'', informează joi Reuters. 

Ines Rau, un manechin francez care a mai pozat nud în Playboy într-un număr din 2014 şi a lucrat pentru casele de modă Balmain şi Vogue Italia, este primul model transgender care apare în posterul central, pentru prima dată în istoria de 64 de ani a revistei. 

''Frumuseţea fiecărei femei merită să fie apreciată'', a spus Rau, în vârstă de 26 de ani, pentru Thomson Reuters Foundation, în primul interviu acordat media pe tema pictorialului. 

''Nimeni nu merită mai mult să fie considerate femei (decât femeile transgender) care suferă abuzuri în mod frecvent şi sunt tratate ca şi cum nu ar valora nimic''. 

Editorialul Playboy vine în contextul în care modelele transgender capătă vizibilitate în modă şi media. În luna martie, ediţia franceză a revistei Vogue a avut pentru prima dată pe copertă un model transgender, la fel şi Marie Claire Spania, în 2016. 

În luna august, gigantul industriei cosmetice L'Oreal a angajat primul model transgender, pe Munroe Bergdorf, să apară într-o campanie publicitară care celebrează diversitatea. A fost dată afară, câteva zile mai târziu, după ce i-a catalogat pe toţi oamenii albi drept rasişti, într-un comentariu pe Facebook. 

Rau spune că fondatorul Playboy, Hugh Hefner, un militant pentru drepturile civile, a ales-o personal, înainte de moartea sa, la 91 de ani, în septembrie, să fie primul model transgender care să apară în paginile revistei şi că i-a spus că este ''foarte mândru de ea''. 

''Mesajele de încurajare pe care le-am primit de la oameni au fost extraordinare, deşi unii îmi spun că sunt urâtă şi că nu ar trebui să apar niciodată în Playboy'', a spus aceasta într-un interviu telefonic, joi. 

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor civile au apreciat pictorialul ca o acţiune cu impact pozitiv care aduce problema drepturilor persoanelor LGBT în atenţia publicului. 

''Femeile trans sunt tot femei. Nu poate fi contestat nici de comentatorii din media, nici de altcineva. O apreciem pe Ines pentru că a continuat să vorbească despre drepturile persoanelor trans din lumea întreagă'', a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei de binefacere pentru persoanele LGBT Stonewall. 

Decizia ca Rau să apară în posterul central a suscitat numeroase comentarii pe reţelele de socializare. Un bărbat a comentat pe pagina de Facebook a revistei că ''este ultima picătură, îmi pare rău, dar îmi plac femeile adevărate, nu cele care au 500 de operaţii''. 

''Vor exista mereu răuvoitori'', a spus Rau. ''Dar dacă îi pot inspira pe oameni să se stimeze mai mult, atunci merită efortul''. AGERPRES

×