x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vă vine să credeţi? Iată ce meserii au avut vedetele înainte să devină cunoscute

Vă vine să credeţi? Iată ce meserii au avut vedetele înainte să devină cunoscute

24 Ian 2017   •   20:00
Vă vine să credeţi? Iată ce meserii au avut vedetele înainte să devină cunoscute
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Îi vedem în fiecare zi la televizor şi par că sunt de-o viaţă vedete. Însă nu e aşa: cei mai mulţi artişti din România au avut la început alte meserii. Mulţi au fost profesori sau învăţători, dar avem printre staruri şi contabili, navigatori, electricieni, ingineri, bone, asistente medicale sau chiar mineri!

 

Gina Pistol - operator copiator. Sexoasa blondă a fost mai întâi operator la un centru de copie­re şi vânzătoare la un chioşc din Roşiorii de Vede, oraşul ei natal. Gina a venit apoi în Capitală, unde a lucrat ca vânzătoare la un magazin de articole sportive. A ajuns în televiziune, a pozat în Playboy, apoi a trecut pe la mai multe emisiuni, ultima fiind “Chefi la cuţite”, de la Antena 1.

Iulia Albu - avocatĂ. Contro­versata vedetă de la Kanal D a lucrat şase ani ca avocată şi era pe punctul de a-şi deschide un cabinet de avocatură când s-a orientat către viaţa de vedetă. Asta chiar dacă avea la activ câteva procese cu “greutate” şi, în toţi aceşti ani, nu pierduse decât unul. S-a căsătorit cu de­signerul Mihai Albu, cu care avea o relație chiar din timpul facultăţii, iar divorţul de acesta a propulsat-o în atenţia presei de scandal. A urmat episodul “găina” şi, până la televiziune, n-a mai fost decât un pas, ast­fel că acum Iulia jurizează cum se îmbracă fetele în emisiunea “Bravo, ai stil!”.

Costi Ioniţă - stomatolog. Cre­atorul unora dintre cele mai cunoscute for­maţii româneşti şi hituri de ne­uitat a profesat timp de un an ca medic stoma­tolog, după care s-a dedicat mu­zicii. “Am terminat Facultatea de Medicină la Stomatologie, am profesat un an, dar apoi s-au ivit tot felul de oportunităţi şi am re­nunţat”, a povestit cântăreţul.

Dan Negru - contabil. După ce a terminat liceul economic, excen­tricul prezentator de la Antena 1 a ocupat postul de contabil la Spitalul “Victor Babeş” din Timi­şoara. Din cauza unor greşeli în calcule, a fost retrogradat pe un alt post administrativ. “Oricum nu-mi plăcea”, a mărturisit Dan.

Codruţ Kegheş - barman. Chiar dacă e specialist în utilaje petroli­ere de foraj marin, “Dezbrăcatu” nu a profesat niciodată. A fost, în schimb, barman într-un club de vinuri din Capitală. “Acolo am făcut de toate, am spălat şi vase şi am învăţat să relaţionez cu lu­mea. A fost o perioadă frumoasă, în care am legat prietenii pe via­ţă“, şi-a amintit vedeta de la Pri­ma TV.

Cuzin Toma - miner. Interpre­tul lui Firicel din serialul “Las Fierbinţi” a avut mai multe lo­curi de mun­că înainte de a merge pe calea actoriei: acesta a lucrat în mină, într-un restau­rant, la shaormerie, ca paznic de şantier, ca dansator sau ca agent imobiliar. “Cel mai bine câştigam în mină”, a povestit el.

Dan Teodorescu - inginer mecanic. După ce a ter­minat faculta­tea, solistul trupei Taxi a fost repartizat la Vi­dele, în confor­mitate cu media de absolvire. “A fost o perioadă foarte obositoare, cu naveta cu trenul personal, dar, din fericire, am fost transferat ul­terior la Bucureşti şi mi s-au des­chis alte căi”, a spus cântăreţul.

Cristi Hrubaru - marinar. Înainte să ajungă om de radio, rockerul a fost navigator pe vapor. “Am făcut Liceul de Marină cu sco­pul de a fugi din ţară. Dar a ve­nit Revoluţia şi nu am mai avut de ce să fug”, a povestit Hrubaru, care, timp de nouă luni, a navigat pe Dunăre. A renunţat la aceas­tă meserie şi a ajuns vânzător ambulant de hotdog în Focşani. Apoi a cunoscut-o pe viitoarea lui soţie, care lucra la radio, astfel că a devenit şi el om de radio.

Cabral - angajat la o firmă de asi­gurări. După ce, în liceu, actualul prezentator a descărcat TIR-uri cu cârca pentru a face rost de bani de mare, la 18 ani, Cabral s-a angajat la o firmă de asigurări, unde a lucrat timp de cinci ani.

Constantin Zamfirescu “Gogoa­şe” - electrician. Actorul care îl interpretează pe Gogoaşe în se­rialul “Trăsniţii“ de la Prima TV a lucrat timp de 4 ani ca strungar în uzină, la IMGB, apoi 11 ani ca electrician la Fabrica de Oxigen. În 1990, s-a înscris la Estrada Ar­matei, unde i-a cunoscut pe ac­tualii săi colegi de serial, Bogdan Dumitrescu (Chiorete) şi Grig Chiroiu (Pupăză).

Lidia Buble - bonă. Înainte să devină cântă­reaţă şi iubita lui Răzvan Simion, Lidia a fost ne­voită să se anga­jeze ca bonă şi mai târziu ca manager de vânzări la o reprezentanţă auto, pentru a-şi ajuta familia numeroasă: are patru surori şi şase fraţi.

Nicoleta Luciu - asistentă medicală. Posesoare a unor atuuri fizice im­presionante, Nicoleta nu a trecut direct la şedințe foto şi prezentări de modă, ci pe la spital, ca asis­tentă medicală. Primii bani i-a câştigat fă­când practi­că la Spitalul Universitar din Bucureşti, Secţia Chirur­gie.

Iată ce au mai fost alte vedete: Andi Moisescu - vânzător de ziare în Piaţa Romană, profesor; Adelina Pestriţu - dansatoare în cluburi din Ibiza; Florin Busuioc - coxar la Combinatul Siderurgic Hunedoara, deco­rator de vitrine; Pepe - ospătar, cameraman la nunţi, vânzător de haine şi de cafea; Mihaela Rădulescu - taximetris­tă; Mihai Mărgineanu - inginer; Connect-R - tinichigiu auto.

 

 

De la catedră, pe micul ecran sau pe scenă

Numeroase vedete au activat în învățământ înainte să devină cu­noscute. Prezentatoarea Simona Pătruleasa, actriţele Monica Davidescu şi Crina Matei au lucrat cu copiii, ca învăţ ătoare. Şi celebra soprană Felicia Filip a trecut pe la catedră, timp de doi ani: “După ce am absolvit Liceul de Muzică, am dat la Conservator şi nu am intrat la secţia de canto, unde-mi doream, aşa că m-am angajat ca pro­fesor suplinitor de vioară la Slatina. A fost o pe­rioadă foarte dură, fiindcă în acest timp făceam şi naveta la Bucureşti, ca să mă pregătesc pentru Conservator”, a mărturisit marea artistă. Un alt cântăreţ, Mihai Trăistariu, a fost profesor. “Am absolvit Facultatea de Matematică, însă nu am apucat să predau decât geometrie unor copii de clasa a VII-a. Mi-a plăcut”, a spus artistul care a dus România pe locul 4 la Eurovision în anul 2006. Şi Monica Tatoiu a predat tot matematică: “Mi se spunea Cruela, fiindcă eram foarte severă. În clasa a IX-a şi a X-a eram dură şi-i puneam să înveţe, iar într-a XI-a şi a XII-a eram prieteni”, a declarat Monica.

 

Şi marii actori din străinătate au luat-o de jos

Sir Sean Connery - zidar, lăptar şi… lustruitor de sicrie

Whoopi Goldberg - machia morţi înainte de înhumare

Marilyn Monroe - angajată la o fa­brică de muniţie

Madonna - vânzătoare de gogoşi

Jason Statham - vânzător ambu­lant de parfumuri şi gablon­zuri

Pamela Anderson - instructor de fitness

Evangeline Lilly - stewardesă

Sandra Bullock - ospătar, barman

Sharon Stone - casier la McDo­nald’s

George Clooney - om de serviciu, vânzător, tăietor de tutun

Brad Pitt - mascotă, se costuma într-un pui

Gwen Stefani - femeie de serviciu

Hugh Jackman - clovn, animator pentru petreceri de copii

Cindy Crawford - depănuşa po­rumb în piaţă

Johnny Depp - vânzător de pixuri

×