x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Valentino spune adio modei!

Valentino spune adio modei!

de Roxana Ioana Ancuta    |    05 Sep 2007   •   00:00
Valentino spune adio modei!
Sursa foto: STF/

Designerul italian Valentino s-a retras din modă, după o carieră de 45 de ani. "Este momentul perfect pentru a spune adio lumii modei", a anunţat printr-un comunicat creatorul, in vărstă de 75 de ani.
MONDEN • Halle Berry este insărcinată • Nicole Kidman a pierdut o sarcină pe cănd era soţia lui Tom Cruise



Designerul italian Valentino s-a retras din modă, după o carieră de 45 de ani. "Este momentul perfect pentru a spune adio lumii modei", a anunţat printr-un comunicat creatorul, in vărstă de 75 de ani, făcănd referire la "momentul magic" pe care l-a trăit la inceputul lunii iulie, la Roma, cănd a sărbătorit 45 de ani de la fondarea casei sale de modă. Deşi in iulie, designerul pe numele său real Valentino Clemente Ludovico Garavani a respins ideea unei retrageri, subliniind că nu ştie să facă "nimic altceva decăt să deseneze veşminte", iată că marţi a confirmat faptul că a sosit momentul să pună capăt acestei lungi şi remarcabile cariere pe care a avut-o in lumea modei, anunţănd că va inceta să lucreze la colecţiile sale la sfărşitul lui ianuarie 2008.


Despre activitatea designerului este important de menţionat că acesta s-a făcut remarcat incă de la prima sa colecţie, prezentată la Florenţa in 1962, şi a devenit celebru in 1968 cu "Colecţia albă", compusă in intregime din haine imaculate. Celebrităţi din intreaga lume s-au zbătut atunci să intre in posesia pieselor din această colecţie, printre ele numărăndu-se şi Jackie Kennedy. Ulterior, Jackie a devenit muza lui Valentino, iar la nunta ei cu armatorul grec Aristotel Onassis, in 1968, a imbrăcat o rochie de mireasă marca Valentino.


In 1998, Valentino şi-a văndut casa de modă, de atunci trecănd prin măinile mai multor grupuri de investitori. Valentino Fashion Group, compania de care aparţine casa de modă, a fost cumpărată in luna mai de fondul britanic de investiţii Permira.

×
Subiecte în articol: antimonden