x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vasile Şeicaru, în Oraşul cu tei

Vasile Şeicaru, în Oraşul cu tei

de Catalina Iancu    |    08 Apr 2009   •   00:00
Vasile Şeicaru, în Oraşul cu tei
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

"Sunt locuri în lumea asta pe care le-ai putea numi în mintea ta: de aducere aminte, de rămas bun, de neuitat", spunea Vasile Şeicaru. Un astfel de loc este pentru el Oraşul cu tei.



Acum mai bine de un an, Vasile Şeicaru a început să scrie în Jurnalul Naţional, ediţia de duminică, la rubrica intitulată "Cutia cu romantism". Primul său text s-a numit "Strada cu tei". Printre zecile de mesaje apărute în urma publicării acelui text s-a numărat şi un mesaj venit din partea lui Cristian Buică, "Strada cu romantici": "Emoţionant! Curat!

Adevărat romantic! Ar cam fi timpul să reînviem (în noi, cel puţin!) romantismul sincer şi adevărat şi să-l punem pansament peste zoaiele, bubele şi lăturile acestor timpuri de... pomină. Iată, în România manelizată şi dezbrăcată, un ghiocel. Să sperăm că va aduce cu el o primăvară care nu se va lasă mituită de comerţ, burice, play-back-uri etc. Succes, Vasile!".

Iată că succesul nu a întârziat să-i apară lui Vale şi în carieră (nu că l-ar fi părăsit vreodată), dar artisul este unul dintre puţinii folkişi, dacă nu chiar singurul, care susţine spectacole de autor cu sala plină, întotdeauna live, numai el şi chitara.

"ÎNTR-O LUME CU RENUME".
Întâmplător (sau poate nu, căci se spune că nu există coincidenţe), noul album pe care urmează să-l lanseze folkistul se intitulează "În oraşul cu floare de tei". Am putea spune, aşadar, că mulţi admiratori au venit pe Strada lui Vale, pe acea stradă cu tei despre care vorbeşte el, astfel încât acum şi-a deschis şi mai mult sufletul şi ne invită chiar în oraş. "În oraşul cu floare de tei." "Mai există şi oraşe în care teii înfloresc în ciuda poluării...

Mai există şi talente care răzbat peste timp în ciuda kitsch-ului care ne înconjoară... Este tot o luptă a binelui cu răul, ca în poveştile copilăriei noastre. Vale Şeicaru a rămas peste timp şi este mai actual ca niciodată...", spune Mihai Cosmin Popescu, de la Radio România Actualităţi.

LANSARE OFICIALĂ
Aşadar, veniţi în oraşul lui Vasile Şeicaru. Sunteţi invitaţi să-i simţiţi parfumul, joi, 9 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor "Grigore Preoteasa", la "Silver Church Club", începând cu ora 18:00.

Albumul cu numărul zece conţine zece cântece noi: "Într-o lume cu renume", "Ia de-aici, pune-aici", "Din cuvintele concrete, din iubirile secrete", "Graffiti", "În oraşul cu floare de tei", "Nici n-am ştiut, nici n-am aflat", "Lumea pentru toţi", "Steaua", "Un înger pereche", "Umbra". Cantautorul semnează muzica şi textele şi îşi propune să aducă un suflu nou în ceea ce mai înseamnă azi muzica folk.

Departe de ceea ce a reprezentat genul în anii '80, muzica lui Vasile Şeicaru e una vie, unele dintre cântecele de pe acest album fiind deja cunoscute de iubitorii genului, mai ales de cei tineri, care vin în număr din ce în ce mai mare la concertele live susţinute în ultimul timp de folkist în cluburi sau în săli de concerte. Toţi cei interesaţi vor afla mai multe amănunte legate de realizarea acestui nou album chiar de la sursă, adică de la autor.

Vale va interpreta cântecele noi, va răspunde întrebărilor adresate de fani şi va împărţi autografe. Cu siguranţă nu va omite nici cântecele vechi, atât de aşteptate de toţi cei care-i iubesc muzica. Producătorii noului CD sunt Asociaţia Culturală "Vasile Şeicaru" şi "Octavarium Art". Numărătoarea inversă este afişată pe site-ul artistului, la adresa www.seicaru.ro.

×
Subiecte în articol: antimonden vasile seicaru