x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedeta atipica - "Dadaca" e fictiune, Nanny e realitate!

Vedeta atipica - "Dadaca" e fictiune, Nanny e realitate!

de Catalina Iancu    |    16 Dec 2005   •   00:00
Vedeta atipica  -  "Dadaca" e fictiune, Nanny e realitate!

In peisajul televiziunii a intrat o vedeta atipica. Super Nanny, pe numele ei adevarat Irina Petrea, a demonstrat ca "pe sticla" se poate intra fara relatii sau o imagine provocatoare.

In peisajul televiziunii a intrat o vedeta atipica. Din toate punctele de vedere. Ca stil, ca prezentare, ca abordare si ca imagine. Super Nanny demoleaza ideea ca "pe sticla" se intra doar cu pile sau cu fuste scurte.

Era cat pe ce sa piarda postul fiindca producatorii au crezut initial ca e... prea tanara. "Multumim, dar nu va incadrati in categoria de varsta, trebuie minimum 35 de ani", i s-a spus. "Dar am 37!", le-a zis Irina, desi nu-i da nimeni nici 25! O mana de om (de-un metru si vreo 60 si 49 de kilograme) care ii struneste si pe cei mai nazdravani copii. Dar, dupa cum ne-a dezvaluit, nu copiii sunt problema, ci parintii! Fiindca metodele ei dau roade, "Super Nanny" ii va ramane numele!

SUPER TARE, FRATE! Intr-o Romanie in care scara valorilor este la pamant, Irina Petrea, caci despre ea este vorba, e dovada faptului ca se poate patrunde in televiziune fara relatii, fara decolteu adanc si fara o imagine cosmetizata. Ci cu CV si cu experienta aferenta. Multa lume o opreste pe strada sa-i ceara sfaturi, desi n-a aparut pe sticla de prea multa vreme. Dar cei mai simpatici sunt copiii, care ii critica pe "obraznicii" de la televizor: "Foarte bine ca nu l-ai lasat la calculator!" sau "Mi-a placut ca l-ai pus la colt", ii spun telespectatorii de gradinita, care sunt critici buni pentru... altii.

cOLEGA CU RADULEASCA. Chiar daca pare ciudat, Nanny asculta in timp ce vorbeste. Si vorbeste, nu gluma! Cum vine asta? Este foarte atenta la reactiile pe care le provoaca atunci cand spune ceva. Ochelarii pe care-i poarta in emisiune nu-s doar de forma, ci sunt chiar ai ei. Si-a cumparat ramele in urma cu patru ani. Are aceleasi gesturi ferme pe care le vezi si-n emisiune. Tot ce spune e pe un ton bland, dar foarte categoric. "Copiii sunt oglinda parintilor", sustine Irina. Ea insasi este oglinda unei familii in care domnesc linistea, ordinea si caldura sufleteasca. E un «decretel» nascut la 21 septembrie 1968, la Suceava. "Am facut Liceul de matematica-fizica «Petru Rares» din Piatra Neamt, dupa care am urmat cursurile Universitatii Bucuresti, Facultatea de Geografie - o limba straina, specializare engleza si, ulterior, am efectuat studii postuniversitare de doi ani la Scoala Nationala de Studii Politice si Administratie, Facultatea de Relatii Publice si Stiintele Comunicarii". Ca sa vedeti ce mica e lumea! Irina a fost colega de banca a Mihaelei Radulescu si, evident, cea mai buna prietena a ei! Erau amandoua in echipa de gimnastica ritmica a liceului. "Pregatirea mea de baza este aceea de pedagog. Dar cel mai mult am invatat de la mama mea, care a lucrat ca educatoare timp de 45 de ani", ne-a dezvaluit Nanny.

CARACTERIZARE. "Foarte critica, inca si mai autocritica, dar meticuloasa si organizata. Uneori prea despic firul in patru". Sportul preferat: "Gimnastica, mai incape vorba!? Nadia Comaneci a fost sportiva mea favorita din toate timpurile, datorita ei am inceput gimnastica". Ce-i displace? "Dezordinea, marlania, glumele deocheate si mancarurile grase. Mirosul de cafea proaspat rasnita este o nebunie, dar imi incep ziua cu o mega portie de ceai negru cu lapte". Ce face in timpul liber? "Citesc, imi vizitez prietenii, merg la cinema, la teatru, scriu. Locul meu favorit din tot Bucurestiul - Muzeul Satului". Cum se face ca arata ca o adolescenta? "Tin posturile religioase si evit sa ma imbuib. Dimineata sau seara imi fac acasa exercitiile - am propria mea rutina". Pacat ca nu are copii. Cu siguranta ar sti cum sa-i creasca. Dar nu-i timpul trecut.

LECTII
"Eram nelipsita de la gradinita unde lucra mama. Am avut norocul sa nu traiesc cu cheia de gat. Am mostenit, am si invatat de la ea. Ma invata cum sa povestesc povestile, cum sa spun poeziile ca sa le placa copiilor"
Super Nanny
ACTIVITATI
"Imi doresc sa scriu, sa pot termina ce am inceput, sa pot publica ce voi termina. Mi-am incercat mana la scenarii de film si am in plan sa traduc un roman de fictiune scris de un prieten englez - Robin Edwards"
Super Nanny

RUSOAICA - "DEVUSKA IRINA"
Ce hobbyuri ar putea avea o prezentatoare tv care nu colinda magazinele si nu e obsedata de imagine? "Imi plac documentarele bine facute si filmele artistice bune, mai cu seama cele clasice de pe TNT si imi plac sit-com-urile britanice".Va imaginati o "Dadaca" facand reportaje de razboi? Ei bine, asta si-ar fi dorit sa faca "Super Nanny" in timp ce le preda engleza elevilor de liceu. Visul de a lucra in mass-media i s-a implinit un an mai tarziu, cand a devenit redactor al TVR la emisunea "Milenium". In 1999, la Antena 1, unul dintre documentarele pe care le-a realizat era despre genocid. "Mi-au trebuit saptamani bune sa scap de obsesia imaginilor cumplite ale masacrului de la Srebenita, ori a celui din Cambodgia, ori din Rwanda...". In Rusia, a filmat la Moscova si Sankt Petersburg si toata lumea credea ca e rusoaica, asa ca-i ziceau "devuska Irina" (pustoaica Irina). Si tot din televiziune, un documentar cu care se mandreste este cel pe care l-a facut despre Carnavalul de la Rio.
×
Subiecte în articol: antimonden irina nanny super nanny