x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete cu papagal

Vedete cu papagal

09 Iun 2004   •   00:00

Cateva personalitati au testat pe propria lor piele cum e sa ai un papagal care-i tare in clanta. Este posibil ca, dupa cativa ani de convietuire, zburatoarele sa fi imprumutat cate ceva din trasaturile stapanului.

ROXANA I. ANCUTA

Papagalul Gianinei Corondan avea personalitate. Lui Cuci ii placea sa bea tuica. Mananca orice, de la biscuiti pana la sarmale. Si nu se temea de pisici. Chiar le sfida, pentru ca cel mai folosit cuvant din vocabularul lui era "pisica". Cateodata, mai scotea din cioc "escroc", "vecina" sau "buna ziua". Gianina se atasase foarte mult de zburatoare, ajungand chiar la concluzia: "papagalul este expresia mea in varianta zburatoare". Din pacate, Cuci a murit acum cateva zile. Astfel ca Gianina a ramas, deocamdata, fara papagal. Nu pentru mult timp, caci isi va cauta un alt Cuci.

PAZNIC. Ii era tare drag si avea mare incredere in el. Stia ca la nevoie, i-ar fi sarit in ajutor: "Daca cineva ar fi incercat sa-mi fure masina, Cuci l-ar fi lovit imediat pe infractor cu ciocul lui puternic precum picamarul in asfalt".

Paula Seling creste doi canari. Un cuplu alcatuit din Firica, de 5 ani, si Fetita, de 3 ani. Firica si consoarta lui au mostenit de la Paula talentul de artist. Canta de fiecare data cand o aud pe stapana lor. Interpreta a reusit sa-i dreseze destul de bine, pentru ca atunci cand se simte deranjata de concertele pasarilor, este suficient sa ridice mana, ca ele sa se opreasca. Din pacate, canarul a cam imbatranit si l-a lasat vederea, asa ca Paula este mai indulgenta cu el si chiar are mare grija de sanatatea pasarii.

E SUPARACIOASA. Papagalul Silviei Stefanescu a avut o viata tare grea. Coco a impartit colivia cu doua papagalite care l-au batut pana cand a murit. Silvia a ramas insa cu Coca, o urmasa a batranului Coco. "Dimineata canta pana cand vede ca ma trezesc. Ma enerveaza enorm acest lucru... Odata, am aruncat cu un papuc in colivia ei. S-a suparat atat de tare pe mine, ca trei zile n-a vrut sa manance nimic, n-a scos un ciripit si a stat izolata intr-un colt al coliviei, numai cu spatele. Mi-am cerut scuze fata de ea, i-am vorbit si abia dupa o ora si jumatate si-a revenit si mi-a acordat atentie. Ii place foarte mult rock-ul, iar cand lipsesc de-acasa, ii las televizorul aprins pe Animal Planet. Sa vada si ea ce se mai intampla in lumea animalelor", ne-a povestit stapana.

CALMANT

Chiar daca nu l-a avut in posesie decat vreo trei ore, Dan Helciug a putut sa vada si el cum este cu un papagal in preajma. Imprumutat de la o prietena de-a lui, zburatoarea a aparut in noul videoclip al baietilor de la Spitalul de Urgenta si le-a cam facut probleme. "A fost destul de distractiv sa-l avem printre noi, dar pana l-am obisnuit cu aparatele de filmat, am avut ceva de tras cu el. Era mare cat o gaina si i-am dat de mancare o gramada, i-am dat calmante - vorba vine - l-am obosit, ca sa faca ce-am vrut noi."

×
Subiecte în articol: antimonden