x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedetele care nu-si scot palaria

Vedetele care nu-si scot palaria

06 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
UTILA - Te face mai inalt, mai interesant sau iti acopera chelia Andra, Anca de la Class, Mihai Constantinescu, fetele de la #ora si Mircea Dinescu sunt cateva dintre starurile autohtone care poarta palarie. Designerii sunt de parere ca vedetele feminine adopta acest look din mai multe motive, unele practice. Adica, pentru a-si ascunde parul nevopsit. Iar barbatii pentru a iesi in evidenta.
SIMONA ECOVOIU

SCUMPA. Anca (Class) si-a cumparat palaria din par de ponei de la New York
Daca vrei sa iesi in evidenta, ca artist, este suficient sa-ti cumperi o palarie. Cum nu toata lumea poarta, automat, vei sari in ochi: "Expresia plastica a palariei a slujit multa vreme mai cu seama falei stapanilor, a caror dorinta de afirmare si de diferentiere de plebe s-a manifestat in supradimensionarea staturii, obtinuta, in primul rand, prin inaltarea capului", concluzioneaza Adina Nanu, in cartea sa "Arta pe om".

ADIO, MOLII! In ceea ce o priveste pe Anca, solista trupei Class, ea ne-a marturisit ca este adepta acestei mode, mai de multisor: "Am mai multe modele, dar cea mai draga mi-e palaria din par de ponei, cu boruri mai largi, pe care mi-am adus-o ca suvenir de la New York, in urma cu sapte ani. A costat o avere la vremea aceea, 700 de dolari dar, cum modelul este clasic, o mai pot pastra. Ca sa nu dea iama moliile in ea, o depozitez intr-o cutie de carton". Cele trei soliste de la #ora nu s-au lasat mai prejos, asa ca le putem numi De 3 X palarie. Daca tot si-au schimbat titulatura, din Ho-ra in #ora, parca se impunea si o alta imagine. Pe scurt, o alta Marie, dar cu… palarie. In clipul "Miss mandra-n sat", da, chiar asa se numeste, nu este vorba despre vreo greseala de tipar, ele se falesc cu tinutele lor vestimentare. Totusi, cam multe palarii pe metru patrat…

OBICEI. Poetul Mircea Dinescu, boem de fel, este printre singurii oameni de cultura, care nu se despart de palarie. L-am vazut la cateva evenimente mondene, ba chiar si la talk-show-uri, cu ea la purtator. Ii sade bine, pacat insa ca nu o da jos la spectacole, ca sa vada ceva si cei din randurile din spate. Si Andra a aparut intr-un clip cu o palarie moderna. Cineva i-a zis ca nu o prinde, ca e penibila, asa ca o vreme a ascuns-o in dulap. Dupa care iar a scos-o de la naftalina, semn ca se simte mai bine cu capul acoperit. Mihai Traistariu a fost sfatuit, de catre casa lui de productie, sa poarte un astfel de accesoriu in noul videoclip "Cat de frumoasa esti!", cu intentia de a scapa de vechea imagine: "Palaria pe care o am in clip, si pe care doresc sa o port mereu, caci vad ca-mi poarta noroc, am cumparat-o din Constanta, cu 1.500.000 de lei. Uneori mi-o pun si cand ies pe strada. Imi place ca atrag atentia, asemenea unui megastar", spune Mihai. Si imediat si-a argumentat puctul de vedere: "Michael Jackson este adeptul palariilor. Eu, de ce sa nu port?".

AVANTAJAT DE ACCESORIU
Mihai Constantinescu a revenit pe piata muzicala cu un nou look, adica si-a mai adaugat la tinuta o… palarie: "Ma arata mai interesant si, in plus, imi acopera podoaba capilara, care s-a cam rarit. In general, barbatii trecuti de o anume varsta sunt cei mai potriviti sa poarte palarii. Mie imi plac cele negre, cu boruri largi", a marturisit cantaretul. Designerii apreciaza ca barbatii apeleaza la un asemenea accesoriu fie pentru a capata un plus de atentie, fie ca vor sa para mai inalti. Si, in plus, palaria este cea mai buna solutie pentru a nu te mai intreba nimeni de ce nu folosesti cu Chel Stop.

GUSTURI
"Am mai multe modele, dar cea mai draga mi-e palaria din par de ponei, cu boruri mai largi, cumparata din New York"
Anca (Class)
cantareata
×
Subiecte în articol: antimonden palaria palarie