x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vocea de catifea a lui Barry White

Vocea de catifea a lui Barry White

de Loreta Popa    |    26 Oct 2008   •   00:00
Vocea de catifea a lui Barry White

FENOMEN  •  UN SIMBOL AL ROMANTISMULUI
Prin 2003, un serial de televiziune făcea furori în Statele Unite. El se numea "Ally McBeal". Fără să greşim, am putea spune că serialul a avut succes şi datorită apariţiei lui Barry White în două sau trei episoade, iar multe dintre melodiile lui nemuritoare au fost folosite pentru coloana sonoră.



Puţini se pot lăuda că au făcut mai multe femei să leşine în timpul unui concert, ei bine, Barry White a reuşit acest lucru, nu degeaba este considerat o emblemă a romantismului.

SCHIMBAREA. Povestea lui poate părea puţin ciudată, dar cu atât mai mult impresionează. Barrence Eugene Carter s-a născut la 12 septembrie 1944 în Galveston, Texas. Copilăria şi-a petrecut-o într-o zonă din Los Angeles unde crimele erau la ordinea zilei. La 10 ani intră într-o bandă de negri. La 14 ani s-a culcat seara cu timbrul caraghios pe care îl au adolescenţii la pubertate şi s-a trezit a doua zi dimineaţa cu vocea pe care a avut-o până la sfârşitul vieţii. La 17 ani, Barry împreună cu membrii bandei reuşesc să jefuiască un Cadillac şi să-i fure roţile în valoare de 30.000 de dolari. Sunt în scurt timp prinşi, iar pentru că Barry era încă minor a fost condamnat la doar patru luni de închisoare. Această mică experienţă i-a schimbat viaţa şi, după ce l-a ascultat pe Elvis la radioul închisorii, s-a hotărât că trebuie să cânte, astfel că White renunţă la viaţa pe care o dusese până atunci.

COMPOZIŢII. La începutul anilor ’60, cu o mână de prieteni pune pe picioare prima trupă. Vocea sa inconfundabilă nu rămâne neremarcată şi Barry semnează primul său contract în care se angaja să compună şi să cânte melodiile de pe coloana sonoră a serialului "The Banana Split", transmis în toată America. În urma acestui succes, Barry reuşeşte să atragă atenţia mai multor case de producţie şi semnează cu 20th Century Records la începutul anului 1970. Primul succes în noul domeniu l-a avut piesa "Walking in the Rain", care a ajuns în Top 20 Marea Britanie în anul 1970.

MUZICA. Experienţa acumulată în domeniul compoziţiilor îl ajută pe artist să compună în anii ’70 majoritatea hiturilor cu care a cucerit lumea: "Never, Never Gonna Give You Up", "Can’t Get Enough of Your Love, Babe", "You’re the First, the Last, My Everything", "What Am I Gonna Do With You", "Let the Music Play". Deşi succesul lui Barry White scăzuse considerabil la sfârşitul erei disco, artistul a ştiut să îşi păstreze fanii. În 1994 a revenit în faţa acestora cu albumul "The icon of love", iar în 1999 lansează "Staying Power", care îi  aduce şi două trofee Grammy. Barry White a suferit foarte mulţi ani de tensiune arterială foarte ridicată, rezultată în urma mai multor blocaje renale. În 2003, la 4 iulie, în urma unei lungi perioade de suferinţă, Barry White se stinge din viaţă la vârsta de 58 de ani. Arătos şi deosebit de romantic, dar şi admirat pentru vocea deosebită şi orchestraţiile impresionante, Barry White a fost de multe ori numit "bărbatul cu voce de catifea". El a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat de nenumărate ori discuri de aur şi de platină.

×
Subiecte în articol: barry vip white barry white