x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Motivele pentru care câinii latră la unii oameni iar pe alții îi ignoră

Motivele pentru care câinii latră la unii oameni iar pe alții îi ignoră

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   22:15
Motivele pentru care câinii latră la unii oameni iar pe alții îi ignoră
Sursa foto: Hepta

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului deoarece sunt afectuoși și ascultători. Comunicarea cu stăpânii lor este adesea excelentă.

Aceștia sunt ființe sociale care își exprimă emoțiile și dispoziția prin mișcările corpului și prin lătrat. Așa interacționează cu alte animale dar și oamenii. 

Lătratul lor diferă în funcție de dispoziție și mesajele pe care vor să le transmită. Comunică într-un fel când se simt fericiți, dar și când sunt speriați ori nervoși.  Iar atunci când văd alți câini, încep să se latre între ei. Este o formă de salut dar și de posesiune teritorială. 

De asemenea, când cineva intră în curte ori sună la ușă, patrupedul își anunță stăpânul despre sosirea unui musafir. 

Câinii mai latră și pentru a-și exprima plictiseala ori frustrarea, că nu se joacă ori nu au nimic de făcut. Cei care stau mult timp singuri pot lătra din cauza anxietății. 

Totodată, ei își mai exprimă durerea prin lătrat, atunci când sunt răniți ori bolnavi. 

Întrucât sunt prin natura lor obedienți, câinii pot să latre pentru că pur și simplu așa au fost învățați de stăpâni. Dacă au primit atenție de fiecare dată când s-au exprimat vocal, atunci vor face acest lucru în continuare.Dar ei mai latră și dacă vor mâncare sau vor să fie plimbați, scrie dcnews.ro.

Însă adesea ne-am întrebat de ce câinii latră la unii oameni iar la alții nu. O explicație constă în nivelul de socializare al stăpânilor. Cei obișnuiți cu prezența oamenilor, vor fi mai încrezători și vor lătra mai puțin la necunoscuți. 

O altă cauză ar putea fi atitudinea persoanei, de la tonul vocii, la comportament. Dacă patrupedul simte că aceasta este nesigură ori agresivă, va reacționa pentru a se proteja. 

Un factor important este și mirosul. Câinii au acest simț mai dezvoltat astfel că simt mirosul de mâncare ori de parfum mai intens. 

Desigur, unii câini pot fi traumatizați de diversele experiențe prin care au trecut. Dacă a fost bătut, hăituit, maltratat, va lătra atunci când o persoană îi aduce aminte de experințele sale anterioare. 

 

 

×
Subiecte în articol: caini oameni