x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”

Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”

17 Noi 2013   •   21:11
Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”

Luni, de la ora 19:00, Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”, un demers jurnalistic fără precedent. Homleşi, aurolaci se refugiază ziua în stradă ziua, iar noaptea la doi metri sub pământ. Ei sunt lumea subterană a României, pata ruşinoasă pe istoria recentă a ţării. Abandonaţi de părinţi, de societate, de autorităţi, fugiţi de acasă sau din orfelinatele supraîncărcate, ei şi-au găsit alinare sub pâmănt: au “case”, cu paturi, televizoare, bucătării, muzică şi chiar lumini de disco.
După şase luni petrecuţi alături de ei, reporterii Observator arată telespectatorilor Antenei 1 cum  s-a pus capac peste copiii nedoriţi ai României.
În primul reportaj al campaniei “Oraşul de sub oraş”, telespectatorii vor vedea cum Gara de Nord s-a transformat în kilometrul 0 al oraşului de sub oraş. Din acest punct, oamenii străzii ajung, în câteva minute, prin  subteran, un kilometru mai încolo, sub podul Basarab, apoi spre Vestul Bucureştiului, la Unirii, Diham, Ferentari, Obor sau Piaţa Presei. Şi tot în cadrul reportajului de la ora 19:00, telespectatorii  îl vor cunoaşte pe Bruce Lee, “primarul” oraşului de sub oraş. Bruce Lee le ştie pe  toate, şi la rândul lui, e ştiu de toţi cei de sub pământ, dar şi de cei de deasupra. Şi Cristina este unul dintre dintre “veteranii” de la Gara de Nord. Acum 12 ani a fost filmată de o echipă de străini la metrou, făcând legea. Pentru reporterii de la Observator, Cristina poveşte cum stă pe stradă de la 11 ani,  cum a muncit din greu în toţi aceşti ani, dar şi despre cei trei copii ai săi, născuţi sub pământ.


×